Terugblik Dutchweekend Italia 2014

“Wat een sfeer, wat een vibe, wat een energie!”. Dat was het eerste wat de Brothers in the Booth noemden toen ik hen vroeg hoe zij terugkeken op de 2e editie (hun 1e) van ons Dutchweekend Italia. En gelijk hadden ze, deze twin DJ’s!

DWI2014-01
De winter is weer voorbij. Het is een mooi positief seizoen geweest voor Summit Travel en bij een terugblik merk ik dat de gedachten toch allereerst uitgaan naar ons eigen wintersport-event in Italië. En die gedachten zorgen weer voor een mooie glimlach op het gelaat…

Even een stukje geschiedenis. Al sinds 2006 hebben we met Summit Travel een warme band met Sauze d’Oulx in het prachtige Via Lattea skigebied. Een uitgestrekt mooi skigebied, een knus gemoedelijk dorp, leuke gastvrije relaxte mensen, niet te commercieel. Jaarlijks brengen we er veel wintersporters naar toe. Al jaren hadden we eveneens de wens om ooit eens ergens een eigen ski- & snowboard-event te organiseren. Wintersport in combi met een exclusief feest. Geen plat feest, maar “stijlvol knallen”  zoals in St. Anton, Serfaus & Ischgl. Doelgroep: 30+. We gingen op zoek naar een gastvrij, nog niet al te bekend dorp, dat openstond voor de organisatie van zo’n exclusief event.

1 + 1 = 2 …. Sauze d´Oulx moest het worden en werd het dan ook!

DWI2014-04
Een maand geleden beleefden we alweer de 2e editie van Dutchweekend Italia. Toch wel weer heel spannend, na de optimale uitvoering van de première in 2013. Maar, al zeggen we het zelf, het was weer groots! We hadden wederom gezorgd voor 3 feestjes per dag: boven op de piste een stukje Ibiza, onderaan de piste in het dorp een stukje Tirol en ‘s nachts lekker clubben in het dorp. En dat alles verzorgd door onze eigen Nederlandse DJ’s, dit jaar zelfs versterkt met een heuse MC!

 Wat maakt Dutchweekend Italia uniek?

  • uniek evenement van en voor gelijkgestemden
  • een gemoedelijke ‘ons kent ons’ atmosfeer
  • fanatiek skiën en/of fanatiek feesten; niets moet, alles mag
  • open sfeer, iedereen staat open voor interactie
  • gezellig druk, maar zeker niet te massaal

DWI2014-03
Een speciaal dankwoord aan alle locals die weer voortreffelijk meegewerkt hebben aan ‘alles’, aan onze vrienden van Discovery Italy (onze lokale agent) en uiteraard aan het team van Dutchweek.nl (onder leiding van Wim de Zwart) die dit jaar weer het grootste deel van de organisatie van het “feestje” voor hun rekening nam.

Er zijn weer talloze Nederlanders verknocht geraakt aan dit dorp, mede dankzij de inspanningen van al deze mensen. De liefde komt echter van 2 kanten en zit blijvend diep, denken we te weten. De Italianen smullen van dit event en, meer in het bijzonder, van ons Nederlanders, getuige ook de uitspraken van enkele horeca-uitbaters:

De locals aan het woord:

  • Simonetta (Village Café & Monte Triplex): “they drink, chat and dance for hours, always smiling and extremely polite and respectful. You really are great people!!! “
  • Suzanna (Miravallino): “we always have a great time with our Dutch guests, the alcohol flows as they dance to the best music, the atmosphere is happy, a naturally high vibe

DWI2014-02


Village Café
DWI2014-09
DWI2014-08


Club Miravallino
DWI2014-06
DWI2014-05
“Grazie di cuore!  e all’anno prossimo!”
Roberto

Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Fotografie:  Stephan Versluis & Christ Clijsen