Tip: Skilessen zijn ontzettend leuk!

Het maakt niet uit of je voor het eerst op wintersport gaat of dat je ieder jaar gaat, skilessen zijn ontzettend leuk! Je hebt namelijk skilessen op alle niveaus. Skilessen zorgen voor veel gezelligheid, zelfvertrouwen en een goede techniek; en je maakt vaak prachtige tochten. Zeg nou zelf: als je een skileraar de berg af ziet razen, wil je toch het liefst ook zo van de berg afkomen? Lees snel verder om erachter te komen waarom het bijboeken van skilessen een aanrader is. 

Gezelligheid

Skilessen zijn erg leuk voor jong en oud. Je gaat met een grote groep de gehele dag het gebied verkennen en luncht gezellig met elkaar. De kleintjes maken op een sportieve manier nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en leren op een leuke manier skiën. In een les met volwassenen vind je skiërs van hetzelfde niveau, jullie zitten in hetzelfde schuitje! Samen klungelen, of juist off-piste tussen de bomen door razen is toch ontzettend gezellig. Wanneer je met collega’s op skitrip gaat is het ook leuk om met elkaar skiles te nemen. Dit is de perfecte teambuilding activiteit: samen trainen, klungelen en lachen. En, je komt er meteen achter wie de sportievelingen zijn en wie.. ehh.. de minder sportieve collega’s zijn. 

Skilessen leraren

Voor ieder niveau

 Je bent nooit te oud om te leren. Veel mensen denken dat skilessen alleen voor beginners zijn. Dat is niet het geval: er is genoeg variatie in het aanbod van skilessen. Je hebt in sommige gebieden namelijk off-piste lessen en lessen die je nog meer de techniek aanleren zodat je na de lessen als een echte pro naar beneden komt. Vaak neem je met de skilessen de zwarte pistes mee, waardoor je leert hoe je deze steile pistes kan overmeesteren. Ook de veelal verachte buckelpistes kunnen tijdens de les meegenomen worden, we willen toch allemaal net zo soepel als skileraren over deze gevaartes vliegen? Veel oudere jongeren denken dat het niet stoer is om skiles te nemen, maar met het gevarieerde aanbod aan gevorderde lessen is dat zeker niet het geval. Het is ook mogelijk om ’s ochtends te lessen en ’s middags zelf te oefenen met de groep waarmee je op vakantie bent. Een ding staat vast, na deelname aan de lessen zie je een duidelijk niveauverschil! 

Weer ff inkomen

Ben je een aantal jaar niet op wintersport geweest, of moet je weer even inkomen na een jaar niet geskied te hebben? Een skiles kan enorm helpen om weer in te komen. Oudere mensen worden in de loop der tijd voorzichtiger en skilessen kunnen helpen om het vertrouwen terug te vinden. Vaak win je tijdens een les dan ook weer het vertrouwen in jezelf. Dit voorkomt dat je verkrampt gaat staan of angstig wordt wanneer je zelf gaat tobben en stuntelen. Met een skileraar die je net de juiste tips geeft overwin je al je angsten en ga je binnen de kortste keren soepeltjes de berg af! 

Skilesen offpiste

De mooiste plekken en beste sneeuw

De skileraar skiet hoogstwaarschijnlijk het hele seizoen en misschien wel ieder jaar in dit gebied. Je kunt er daarom vanuit gaan dat hij alle leuke plekken en de beste sneeuw weet te vinden. Hierdoor is een les vanaf één dag al erg leuk. Als kers op de taart weet je meteen de weg voor de rest van de week! Met een leraar kom je vaak op plekken die je anders nooit had ontdekt en neem je pistes die je zelf nooit had genomen. Je komt er ook meteen achter wat je echte niveau is, want je kunt niet alleen maar de makkelijkste pistes uitzoeken. Misschien ben je wel een natuurtalent! 😉

Nergens leer je skiën als op een echte berg

Voor je eerste wintersportvakantie is het zeker een aanrader om in Nederland al een aantal lessen te nemen. Dit kan in een van de indoor skihallen of op een borstelbaan. Je leert alleen nergens skiën zoals op een echte berg. Het voelt anders om door de echte sneeuw te glijden en op een echte berg te staan. Iedereen reageert hier anders op: de een wordt angstig waar de ander er juist een kick van krijgt. Om echt goed te leren skiën is het een aanrader om ook op een echte berg skiles te nemen. Zo leer je de techniek meteen juist aan en het geeft je een hoop plezier voor de rest van de week. 

Skilessen uitzicht berg

De leukste lunchplekken

Bij je skiles kan je vaak lunch bijboeken, maar je kan er ook voor kiezen om zelf iets mee te nemen of te halen bij een restaurant onderweg. Omdat je sowieso op plekken komt waar je anders niet zou komen, zal je skihutten tegenkomen die je zelf niet had gevonden. Skileraren weten precies waar je lekker eten kunt halen en wat de specialiteiten zijn van bepaalde restaurants. Vraag ze daarom eens om tips voor restaurants en gerechten. Of bestel gewoon hetzelfde gerecht als je skileraar! Als je dat doet, ga dan niet pal naast hem zitten anders valt het wel erg op..

Opvang voor kinderen

Wintersporten met het hele gezin is ontzettend leuk. Skilessen zijn meteen een soort opvang voor kinderen. Wel een hele leuke opvang, moeten we erbij vermelden. Kinderen maken natuurlijk makkelijk vrienden, waardoor ze de tijd van hun leven zullen hebben tijdens skilessen. In veel gebieden vind je Nederlandstalige skileraren, waardoor de kinderen meteen op hun gemak worden gesteld. Kom jij ook weleens een zingend klasje tegen? De skileraren geven vaak les voor hun lol en omdat ze kinderen zo leuk vinden, zij zullen je kinderen daarom optimaal vermaken. Daarbij komt natuurlijk dat jullie met de groep volwassenen overdag lekker jullie gang kunnen gaan. Het is niet vervelend om tijdens je vakantie ook even tijd voor jezelf en elkaar te hebben. 

Skilessen kinderen

Weetjes

Je skileraar weet waarschijnlijk alles van het gebied of dorp waarin je les hebt genomen. Vraag hem eens om advies over mooie paden en pistes, dagtrips, skihutten en après-skihutten. Skileraren zijn vaak goed thuis in de après-ski (en vaak zelfs prominent aanwezig..), waardoor ze je een goed advies kunnen geven. Maar ook van andere activiteiten weten ze genoeg. Vraag eens waar je kunt rodelen in de buurt, of aan welk dorp je echt een bezoekje moet brengen. 

Vooraf boeken

Het is wel duidelijk dat het boeken van een skiles een echte aanrader is voor jong en oud. Vooraf skilessen boeken heeft veel voordelen. Zo is het vooraf boeken vaak voordeliger dan wanneer je al op plaats van bestemming bent. Op een druk tijdstip kan het zijn dat je in de rij staat om een skiles te boeken of de lessen zitten zelfs al vol. Dit is voornamelijk het geval in de populaire vakantieweken. Wil je een relaxte eerste dag zonder te veel geregel? Dan is het aan te raden om van tevoren je skiles bij te boeken. Wil je ook het beste materiaal huren? Dit kan je bij ons bijboeken.