Tip voor 5 parels van accommodaties direct aan de piste!

Hotel Les Suites du Montana aan de piste

Veel wintersporters boeken een accommodatie midden in het wintersportdorp waar ze verblijven… Maar heb je weleens een verblijf geboekt direct aan de piste? In sommige dorpen komen de pistes middenin het dorp uit en kun je dus zowel aan de piste als middenin het dorp verblijven. Je kunt natuurlijk ook bovenaan een berg verblijven. Hartstikke leuk! Bedenk je eens dat je je bed uitstapt, lekker gaat ontbijten en dan direct je ski’s aantrekt en weg skiet. Beter kan toch eigenlijk niet? Wij hebben 5 ski-in, ski-out accommodaties voor je op een rijtje gezet voor ieder budget die net even een andere twist aan je verblijf geven dan een standaard verblijf in een dorp!

Hotel Les Suites du Montana – aan de piste in Tignes

We beginnen even met de crème-de-la-crème, waar je wel even flink voor gespaard moet hebben. Dit luxe 4-sterrenhotel is opgebouwd uit 5 chalets die gebouwd zijn in Savoyaardse stijl. Bij binnenkomst zal je je al verbazen over het design van het hotel. De traditionele uitstraling van de accommodatie doet niet af aan de luxe. Zowel in de suites als in het restaurant geeft het een gezellige en geborgen sfeer. Je kunt verblijven in een van de luxe suites voor 2-5 personen. Hotel Les Suites du Montana laat aan luxe faciliteiten niets te wensen over. De ligging is perfect voor mensen die meteen vanuit het hotel de piste in Tignes op willen skiën. De accommodatie is authentiek ingericht, met veel houten details.

Hotel aan de piste

 

Naast de standaard faciliteiten in een suite heb je er ook een (bubbel)bad en een eigen sauna. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar de wellness gaan om te genieten van alle spa faciliteiten. Tegen betaling kun je hier genieten van diverse behandelingen en massages. Je boekt in Hotel Les Suites du Montana op basis van halfpension. Je start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarnaast heb je de keuze tussen een lekkere delicate lunch of diner in het gastronomische restaurant Le Gourmet. Het hotel biedt ook een variatie aan cocktails aan in de Les Almes bar. Dankzij de top ligging van het hotel aan de piste, heb je vanuit het hotel een prachtig panoramisch uitzicht. 

Hotel Les Suites du Montana aan de piste
Hotel Les Suites du Montana – Lobby

Berghotel Trübsee – Op de berg in Engelberg

Bijzonder hoog op de berg in Engelberg vind je Berghotel Trübsee. Op een hoogte van 1800 meter is dit kleinschalige hotel alleen maar omringd door bergen. In slecht 12 minuten kom je met de cabine lift vanuit het dal in Engelberg bij het hotel aan. Omdat je het hotel alleen per lift kunt bereiken moet je wel de lifttijden in de gaten houden. Vanuit het hotel ski je gemakkelijk het Engelberg skigebied in. Het gebied bestaat uit twee verschillende delen: het gebied aan de voet van de berg Brunni en het grotere gebied dat onder de berg Titlis ligt. Het is een gevarieerd skigebied waarbij het gedeelte bij Brunni heel goed geschikt is voor beginners en het Titlis gedeelte juist veel rode pistes en off-piste mogelijkheden heeft. Ook in het Titlis gebied kom je als beginnend skiër prima de berg af. 

Berghotel Trübsee
Berghotel Trübsee

Het hotel biedt alle benodigde faciliteiten aan en heeft ook een leuke kinderspeeltuin, zodat ook de kleintjes zich niet hoeven te vervelen. Daarnaast vind je in het hotel een bar waar je ’s avonds deel kunt nemen aan de karaoke en een mooi terras met een schitterend uitzicht over het bergmeer en alle omringende bergen. Wanneer je een keer geen zin hebt om te skiën kun je gratis gebruik maken van de snowshoes van het hotel en lekker een aantal uur gaan sneeuwschoenwandelen. Natuurlijk kun je ook lekker een dagje in de wellness doorbrengen of met de lift naar beneden om het dorp Engelberg en haar luxe faciliteiten te ontdekken.

Berghotel Trübsee
Berghotel Trübsee – Lobby

 

Alpenhotel Garfrescha – Op de berg in St. Gallenkirch

Op 1500 meter hoogte, direct aan de piste in St Gallenkirch en middenin het Montafon gebergte vind je Alpenhotel Garfrescha. Dit hotel is alleen bereikbaar met de skilift, een hele ervaring op zich! Vanuit het hotel ski je zo het Silvretta-Montafon skigebied in. Omdat het hotel alleen bereikbaar is met de skilift is het belangrijk dat je iedere avond de laatste lift naar boven op tijd neemt. Vanuit de kamers heb je een prachtig uitzicht op de bergen. In het hotel vind je ook een speelkamer, waar de kinderen hun ei kwijt kunnen met onder andere een tafelvoetbaltafel. De sauna in Alpenhotel Garfrescha is dagelijks geopend voor haar gasten.

Alpemhotel Garfrescha aan de piste
Alpenhotel Garfrescha

Het restaurant bevindt zich direct aan de piste en heeft een rustieke, Tiroolse stijl, een ruim zonneterras en gevarieerde menukaart met specialiteiten als Käsespätzle en Riesenpfanne. Op dinsdag, donderdag en zaterdag organiseert het hotel rodelavonden die van het hotel naar het Garfrescha dalstation leiden. Ook worden er vanuit het hotel fakkelavonden georganiseerd. Het hotel bevindt zich midden in het prachtige Montafon skigebied. Onze gasten hebben deze accommodatie beoordeeld met een mooie 9.0 gemiddeld, een uitstekende score dus!

Alpenhotel Garfrescha
Alpenhotel Garfrescha

Hotel Club MMV Le Val Cenis – Aan de piste in Val Cenis

Op slechts 20 meter van de piste en de skilift vind je Hotel Club MMV Le Val Cenis. Je skiet vanuit je accommodatie gemakkelijk de piste op! Het hotel heeft een sfeervol interieur, luxe faciliteiten en mooie kamers. Op afspraak kun je genieten van het verwarmde binnenzwembad, de jacuzzi en de sauna in de spa. Je verblijft in dit hotel op basis van volpension. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet, je kunt in het hotel lunchen, of een lunchpakket meenemen en je dineert ’s avonds in het restaurant van het hotel. Aan de bar drink je de lekkerste wijnen en cocktails. Het is ook een optie om hier op basis van all-inclusive te verblijven zodat je ook lekker kunt genieten van de cocktails, zonder deze apart af te rekenen!

Hotel Club MMV Le Val Cenis
Hotel Club MMV Le Val Cenis

Tegen betaling kun je ook gebruik maken van de verschillende schoonheidsbehandelingen en massages. Op het zonnige terras kun je genieten van de lokale gerechten. Het hotel biedt een gratis animatieprogramma aan die verschillende activiteiten organiseren zoals picknicks op de piste, thema-avonden op de schaatsbaan. Ook kun je tegen betaling je kinderen bij een kidsclub brengen waar ze de gehele dag bezig worden gehouden terwijl je als ouder lekker kunt gaan skiën. 

Hotel Club MMV Le Val Cenis
Wellness Hotel Club MMV Le Val Cenis

Hotel Residenz Hochalm – Aan de piste in Hinterglemm

Direct aan een rode piste en 50 meter van het Hochalm dalstation vind je Hotel Residenz Hochalm. Een modern en luxe, maar toch een traditioneel 4-sterrenhotel met tal van faciliteiten. De kamers brengen een rustieke en gezellige sfeer met zich mee. Vanuit de accommodatie ski je meteen het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in, een heerlijk begin van de dag. Sinds wintersportseizoen 2019-2020 is het skigebied verbonden met het skigebied van Zell am See-Kaprun, waardoor je met de skipas die wij aanbieden wel 408 kilometer kunt skiën!

Hotel Residenz Hochalm
Hotel Residenz Hochalm

Tijdens het ontbijt heb je een uitgebreide keuze van het gezonde buffet en het diner is een 5-gangen keuzediner met lokale producten en specialiteiten. Het restaurant biedt een variatie aan lokale en streekproducten aan. De rustieke, gezellige sfeer komt ook terug in het restaurant, waar ze op basis van de Pinzgau keuken koken. Onze gasten hebben hun verblijf in dit luxe hotel beoordeeld met een 8,4 gemiddeld. Met een heerlijk zonneterras en een uitgebreide spa met sauna, infrarood cabine, relax kamer en veel meer, kom je hier helemaal tot rust. Ook in de moderne bar kun je heerlijk tot rust komen met een lekkere cocktail of een goede wijn. 

Hotel Residenz Hochalm
Lobby Hotel Residenz Hochalm

Stuk voor stuk prachtige accommodaties aan direct aan de piste gelegen. De sfeer in de accommodaties is knus en authentiek. Midden in de bergen aan de piste vind je de ultieme rust. Dit zijn niet onze enige ski-in, ski-out accommodaties, kijk ook eens op onze website voor ons totale aanbod aan ski-in, ski-out accommodaties. Of vraag ons eens om advies voor een leuke accommodatie voor je wintersport!