Tips van medewerkers: wat neem je mee op wintersport?

Dit jaar staat er weer een wintersportvakantie op de planning, maar wat neem je mee op wintersport? Is er iets speciaals waar je aan moet denken? Of misschien iets wat je echt niet mag vergeten? Op kantoor hebben wij onze collega’s, wintersporters in hart en nieren, gevraagd welke tips zij hebben voor jullie. Deze 7 tips hebben wij op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

1. Basisuitrusting voor wintersport

Heb jij voor de wintersport alles eigenlijk al in huis? Of huur je liever materiaal op de bestemming? Het kan allemaal! Maar als jij je eigen spullen meeneemt, vergeet dan niks van de basisuitrusting. Het is wel zo lekker om je eigen spullen te gebruiken tijdens je wintersportvakantie. Nog een belangrijke tip van onze collega: mochten er meer wintersportspullen thuis staan, zorg dan dat je de juiste spullen meeneemt. Voorkom hiermee dat je lekker wilt gaan snowboarden en je op je wintersportbestemming opeens ontdekt dat je twee linker snowboardschoenen hebt meegenomen!

Wat neem je mee op wintersport?

Wat neem je mee op wintersport?

2. Latschenkiefer zalf

Om jezelf goed te beschermen tegen de zon is het ontzettend belangrijk je gezicht goed in te smeren met zonnebrand. Het liefst uiteraard met beschermingsfactor, zodat je niet als een rode tomaat de berg af komt, maaaar… het kan ook zonder beschermingsfactor (pas dus wel op!). Mensen die niet snel verbranden of al een mooi bruin kleurtje hebben, gebruiken ‘Latschenkiefer zalf’. Dit is een natuurlijke zalf en wordt gemaakt uit de Mugo Pine (naaldboom), die ook in de Oostenrijkse Alpen groeit. Men noemt deze zalf ook wel ‘skilerarenvet’. Deze zalf heeft géén beschermingsfactor en zorgt daarom snel voor een egaal bruine huid.

3. Pindakaas

Ben jij ook zo’n liefhebber van Nederlandse producten? Kun je die echt niet missen op vakantie in het buitenland? Een van onze collega’s heeft dit met pindakaas. ’s Ochtends de dag beginnen met een heerlijk ontbijt met pindakaas. In zo’n geval is het verstandig om je favoriete Nederlandse product(en) mee te nemen naar je wintersportbestemming. Het zou zomaar kunnen dat ze het product niet verkopen in de plaatselijke supermarkt. Wat neem jij mee op wintersport vanuit Nederland?

Ben jij net zo gek op pindakaas als onze collega?

Ben jij net zo gek op pindakaas als onze collega?

4. Een klein EHBO-tasje

Stel je voor dat er iets gebeurt tijdens het skiën. Daar gaan we natuurlijk niet van uit, maar het kan altijd gebeuren. Daarom is het verstandig om een EHBO-tasje mee te nemen tijdens het skiën of snowboarden. Denk hierbij aan een klein tasje met de basisproducten: een paar pleisters, snelverband, kleine eerstehulpschaar en desinfectiemateriaal. Om de EHBO-kit wintersportproof te maken voeg je ook een isolatiedeken toe. Je weet maar nooit of het van pas komt en het neemt weinig ruimte in beslag.

5. Paracetamol en vitaminetabletten

Après-ski is natuurlijk elke dag weer een ontzettend mooi feestje. Misschien neem je je voor om het een avond rustiger aan te doen, maar is het toch weer iets té leuk. Onze collega’s weten hoe het is, dus om de volgende ochtend te verzachten en ervoor te zorgen dat je weer kunt genieten: neem een paracetamol en vitaminetabletten mee. Het is mogelijk dat je tijdens je wintersportvakantie niet al je vitamientjes binnen krijgt en wordt verleid door andere lekkere maaltijden. Met de tips in deze blog ga je in ieder geval wél fit op wintersportvakantie!

6. Een pistekaart

Een laatste tip voor tijdens het skiën en snowboarden. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je een pistekaart in je binnenzak stopt. Mocht je onderweg twijfelen over de route, kun je altijd even kijken waar je ongeveer bent en zo voor de juiste route kiezen. Een pistekaart neemt niet veel ruimte in beslag, maar is wel erg handig om bij je te hebben! Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet verdwaalt onderweg.

7. Tip voor de terugweg

Als klap op de vuurpijl is het niet alleen belangrijk om spullen mee te nemen op wintersport, vergeet zeker ook het volgende niet: “Never forget to take the memories with you!”. Na zo’n mooie en onvergetelijke wintersportvakantie is het van belang die geweldige herinneringen weer mee naar huis te nemen. Zo kijk je terug op een heerlijke vakantie en kun je de mooie verhalen met vrienden en familie delen! Vergeet als herinnering ook niet om mooie kiekjes te maken, zo kun je wanneer je maar wilt terugkijken naar jouw onvergetelijke wintersportvakantie!

Terugkijken op een onvergetelijke wintersportvakantie!

Terugkijken op een onvergetelijke wintersportvakantie!

Wat neem je mee op wintersport?

Heb jij nog een tip die we kunnen toevoegen aan dit lijstje? Dan horen we het graag zodat iedereen zo voorbereid mogelijk op vakantie kan vertrekken en optimaal kan genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *