Mis dit niet op wintersport in Kirchberg!

Wintersport in Kirchberg ©mathaeusgartner

Kirchberg is een populair skidorp in het Oostenrijkse Tirol. Het dorp staat bekend om de gezellige sfeer in het centrum van het dorp en het prachtige skigebied “Skigrossraum Kitzbühel”. Vanuit Kirchberg kun je alle kanten op! Met maar liefst 185 kilometer aan pistes en de mogelijkheid om zowel richting Kitzbühel als Westendorf (via de Ki-West gondel) te skiën, kun je hier zeker je ei kwijt. Zelf keer ik jaarlijks terug naar het knusse Kirchberg met vrienden of familie. Voor mij voelt het dan ook echt als thuiskomen. Ik hoop dan ook van harte dat we volgend wintersport seizoen weer mogen genieten van een heerlijke wintersport in Kirchberg! In deze blog licht ik een aantal highlights van mijn wintersportvakantie toe: dit wil je echt niet missen tijdens je wintersportvakantie in Kirchberg!

1. Sportberg Gaisberg

De Gaisberg in Kirchberg beschikt over een uitdagende rode piste en een rodelbaan die beiden ook in de avond geopend zijn. De 3,5 km lange, bochtrijke rodelbaan loopt vanaf de Gaisbergstüberl het dal in en biedt een prachtig uitzicht over Kirchberg. Halverwege de afdaling ligt de Rodelhutte Obergaisberg, waar je een korte pauze kunt inlassen. Buiten bij het kampvuur kun je heerlijk opwarmen onder het genot van een drankje. Van dinsdag tot zaterdag is het mogelijk om in de avond te rodelen tot 23:00 uur. Erg gezellig om met een groep vrienden of juist met het gezin te doen. De kinderen zullen hier niet over uitgepraat raken. De eerste keer dat ik met de rodelslee naar beneden ging wist ik niet wat ik ervan moest verwachten, maar toen ik beneden was, wilde ik gelijk nog een keer!

Wintersport in kirchberg - rodelen

2. Asado’s

Aan de rand van het dorp ligt het Argentijnse steakrestaurant Asado’s. Ben jij een echte vleesliefhebber? Dan is een bezoek aan Asado’s tijdens je winterport in Kirchberg zeker de moeite waard! Van Black Angus vlees uit Argentinië tot aan een typisch Oostenrijkse specialiteit: “dry aged vlees uit Karinthië”, of kies voor USDA-vlees uit Nebraska! Kortom, een uitgebreid aanbod aan heerlijk vlees bereid op lavasteen, een houtskoolgrill of een 800 graden US-grill. Ook verse vis, schaaldieren, fijne hapjes en vegetarische gerechten worden aangeboden en wel in de allerbeste biologische kwaliteit. Asado’s is niet voor niets het beste steakhouse van Tirol! Let wel op dat je van tevoren reserveert want er zullen zeker andere wintersporters zijn die dit overheerlijke vlees willen proberen.

Wintersport Kirchberg - Asado's

3. Schneewittchen

Op weg naar het dalstation van de Maierlbahn of de Fleckalmbahn staat een berghut genaamd de Schi-Alm. De Schi-Alm is erg herkenbaar omdat het de enige hut is waar een gigantische oranje koe op het dak staat. Ze hebben een breed arrangement aan warme gerechten en drankjes. Toen ik hier een paar jaar geleden de drankjeskaart aan het inspecteren was, kwam het warme drankje Schneewittchen voorbij. In Nederland is Sneeuwwitje een zoetig drankje gemaakt van bier en 7-up. Iets heel anders dan het Oostenrijkse drankje. Ik kreeg een gigantisch glas geserveerd met witte warme chocolademelk met amaretto en slagroom! Bij de eerste slok was ik gelijk verkocht… wat een lekker drankje om je skidag af te sluiten! Vanaf het terras keek ik de blauwe piste op en zat ik heerlijk in het zonnetje. Pff, als ik er aan denk krijg ik er meteen weer zin in… Als je een keer in Kirchberg bent, is het zeker een aanrader om even langs deze oranje koe te skiën!

Schi Alm

Kirchberg is voor mij een van de leukste dorpen van Oostenrijk. Als kind heb ik hier leren skiën tijdens de wintersport met mijn ouders. 20 jaar later keer ik nog steeds jaarlijks terug. Of het nou met familie en kennissen is of met een groep vrienden of collega’s, maar ik ga op wintersport naar Kirchberg. Ook zij waren allemaal verrast door de gezellige sfeer en de prachtige omgeving van Kirchberg. Het skigebied is zo groot dat het nooit verveelt!

Nog een laatste tip van mij: neem een keer de 3S-gondel die het gebied verbindt met Jochberg. Er zijn genoeg uitdagende pistes waar je nooit genoeg van krijgt! In wintersportseizoen 2021-2022 hoop ik weer lekker op wintersport te kunnen, want ook al kunnen we misschien wel niet après-skiën, in Kirchberg zal ik me toch niet vervelen!