To ski or not to ski in de tijd van Corona?

De zomer is inmiddels in volle gang, de vakanties zijn begonnen!
De stranden liggen weer wat voller, de bouwmarkten zijn iets rustiger en de terrassen van Hintergarten, Tuinzania en Berging aan Zee hebben nog nooit zo vol gezeten. Kortom; genoeg tijd om te dromen over verkoeling en je bezig te houden met de leukste trip van het jaar… de wintersport!

Wintersport ten tijden van Corona

Het boeken van een wintersport kan tijdens de huidige Corona situatie een hoop vragen oproepen. Zal mijn wintersport er net zo uitzien als de voorgaande jaren? Is het veilig daar in de bergen? Kan ik mijn skitrip gemakkelijk annuleren als mijn zorgen groter worden? Hoewel ook wij geen glazen bol hebben, zijn we alvast op zoek gegaan naar de antwoorden. We hebben zoveel mogelijk van onze contacten in de Alpen benaderd om relevante en betrouwbare informatie voor jou te achterhalen.

Wintersport

Een aantal Corona maatregelen waar we hoogstwaarschijnlijk mee te maken zullen krijgen:

 • Bedekken van mond en neus is verplicht in (de rij van) de skilift en de skibus.
 • Het aantal zitplaatsen in bars en restaurants is gereduceerd i.v.m. social distancing.
 • Op tijd reserveren is een must, dat doen wij dan ook graag voor je.
 • Een vroegere check-out, zodat er meer tijd is voor een grondige schoonmaak.
 • Geen ontbijt en diner in buffetvorm, maar direct aan tafel geserveerd.
 • Meer online verkoop, zodat een bezoek aan de skipaskassa of skischool niet meer nodig is.
 • De après-ski zal voornamelijk in de open lucht plaatsvinden óf binnen aan tafels.

Corona maatregelen

Verschillende landen, verschillende Corona maatregelen

Per land kunnen de Corona maatregelen verschillen. Zo wordt in Italië zeer regelmatig bij hotels, restaurants en winkels de temperatuur van de gasten/bezoekers gemeten. Is deze hoger dan 37,5 graden? Dan is het niet mogelijk om daar naar binnen te gaan. De Fransen doen dit aanzienlijk minder en kiezen ervoor om geen wachtrij te creëren, want dat heeft wellicht ook weer risico’s. Er wordt op dit moment steeds meer op Europees niveau samengewerkt om zo snel mogelijk meer informatie te geven over hoe de komende winter eruit komt te zien en hoe alles zo veilig mogelijk kan verlopen. Zoals je merkt, wordt steeds het een tegen het ander afgewogen. Daarin zal zoveel mogelijk één lijn worden getrokken.

Onze tips:

 • Ben je met een grotere groep dat uit meerdere huishoudens bestaat? Of ga je een paar dagen skiën met collega’s? Kijk dan naar een hotel met halfpension i.p.v. een chalet of appartement. Je deelt hierbij het sanitair met minder personen en je ervaart geen problemen als de overheid de maatregelen aanscherpt wat betreft meerdere huishoudens in één appartement of chalet.
 • Ga je met het gezin richting de sneeuw? Boek dan juist wél een appartement of chalet! Erg gezellig en je komt minder met anderen in aanraking.
 • Kijk niet alleen naar de grote après-skilocaties, maar informeer ook naar de bestemmingen waar leuke buitenbars zijn.
 • Houd je aan de maatregelen, want iedereen blijft te allen tijde verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag. Als eenieder zich houdt aan de maatregelen ter plekke, is het ècht mogelijk om ook in deze tijden een fantastische skivakantie te hebben.

Komende winter

Het komt er dus op neer dat het helaas nog ontzettend moeilijk is om concrete informatie te geven over het verloop van de komende winter. De situatie verandert snel en de richtlijnen over het samenzijn, worden regelmatig aangepast. We weten in ieder geval wél dat alle partijen, ook in de Alpenlanden, er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de wintersport aankomende winter gewoon kan doorgaan. Met de veiligheid als belangrijkste uitgangspunt! Daarbij worden de richtlijnen vanuit de overheid opgevolgd. Er zijn dus best wat kleine aanpassingen te verwachten. Maar de bergen zijn groots en magnifiek. Dus als we ons een klein beetje kunnen aanpassen is er frisse berglucht genoeg voor iedereen. Plezier op de piste en ontspanning tijdens een wintersport doet mensen goed. We gaan daarom de winter met vertrouwen tegemoet, waarbij jij als vanouds kunt genieten van de wintersportvakantie!

Hebben wij je zorgen toch nog niet helemaal weggenomen? Dat kan! Kijk voor meer informatie over ons soepele annuleringsbeleid op onze website.

Wij blijven de ontwikkelingen met betrekking tot het Corona virus natuurlijk op de voet volgen en zodra er meer informatie beschikbaar is over de komende winter kun je ervan op aan dat wij jou zullen voorzien van een update… tot die tijd: Geniet van de zomer en blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *