Top 5 lange afdalingen tijdens de wintersport

lange afdalingen

Wat is ook alweer het voordeel van langere afdalingen? Inderdaad je staat minder lang in de rij voor de skilift maar ook kun je dan lekker doorknallen zonder steeds weer een lift te moeten pakken. Lange afdalingen zijn dan ook erg populair en in trek bij veel skiërs. In veel skigebieden heb je wel een aantal van dit soort afdalingen en om ervoor te zorgen dat jij ook kunt genieten van lange afdalingen, hebben wij 5 lange afdalingen op een rijtje gezet in verschillende gebieden. Lees gauw verder en ontdek deze 5 lange afdalingen in de Alpen!

1. Zermatt-Matterhorn in Zwitserland

In Zwitserland geniet je van verschillende lange afdalingen tijdens je wintersportvakantie. Het skigebied Matterhorn Ski Paradise is een groot skigebied met veel uitdagende pistes. Daarnaast beschikt dit skigebied over de langste afdaling ter wereld! Ski van de top van de Kleine Matterhorn tot aan Cervinia. Deze afdaling is maar liefst 22 kilometer lang en daarmee de langste afdaling ter wereld. Een mooi begin van de lijst met lange afdalingen dus. Daarnaast is ook de afdaling naar Zermatt een aanrader: een afdaling van 15 kilometer.

lange afdalingen

2. Sölden in Oostenrijk

Ook in Sölden heb je een lange afdaling die een echte aanrader is. Deze afdaling is een gletsjerafdaling van in totaal 15 kilometer lang. Ski van het BIG3 Platform Schwarze Schneide via een kronkelende weg naar het dalstation van de Gaislachkoglbahn. Tijdens deze afdaling overbrug je zo’n 1.900 meter hoogteverschil. Deze afdaling staat bekend als een gemoedelijke afdaling en niet al te lastig. Ook gemiddelde skiërs kunnen deze afdaling dus prima maken.

lange afdaling

3. Les Deux Alpes in Frankrijk

In Les Deux Alpes in de Franse Alpen kent men geen verveling en is het de hele winter door genieten. Dit gebied staat daarnaast bekend om de enorme hoogteverschillen. Deze hoogteverschillen zorgen voor mooie afdalingen. Geniet van een lange afdaling in Les Deux Alpes van 15 of 17 kilometer. Begin bij de gletsjer en kies onderweg uit 2 routes, die van 15 of 17 kilometer. De afdaling van 17 kilometer kent wat meer vlakke stukken, waardoor deze afdaling langer is. Beide afdalingen eindigen in het dorpje Mont de Lans. Deze afdaling kent een hoogteverschil van 2.288 meter.

lange afdaling

4. Alpe d’Huez in Frankrijk

De nummer 4 van deze lijst is de Sarenne in Alpe d’Huez. Dit is een bijzonder lange piste die echt geschikt is voor de ervaren wintersporters die wel van een beetje uitdaging houden. Deze zwarte piste in ongeveer 16 kilometer lang en gaat vanaf 3300 meter helemaal naar het dal. Onderweg kom je ook geen liften tegen. Er is dus geen weg meer terug als je er eenmaal aan begint. Even uitrusten om te genieten van de rust en het uitzicht is er natuurlijk zeker wel bij. 

lange afdalingen

5. Saas-Fee in Zwitserland

Nummer 5 uit de lijst met lange afdalingen tijdens de wintersport vind je in het Zwitserse Saas-Fee. Dit skigebied in de Zwitserse Alpen wordt niet voor niks ook wel de parel van de Alpen genoemd. Deze lange afdaling mag je dan ook niet missen. Maak een prachtige afdaling van in totaal 14 kilometer op de Mittelallalin-Saas-Fee. Tijdens deze afdaling overbrug je een hoogteverschil van maar liefst 1.800 meter. In dit hooggelegen skigebied geniet je daarnaast van nog veel meer afdalingen en sneeuwpret.

lange afdaling

Wat zijn jouw favoriete lange afdalingen?

Deze 5 lange afdalingen tijdens je wintersport in de Alpen zijn een echte aanrader. Uiteraard zijn er nog meer lange afdalingen te ontdekken. Wij zijn benieuwd wat jouw favoriete, lange afdaling is tijdens de wintersport!