Update vanuit de sneeuw

Weer een update uit de sneeuw met opnieuw sneeuwval in Oostenrijk en meer nieuws uit de verschillende gebieden.

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!

Er is in grote delen van Oostenrijk opnieuw sneeuw gevallen afgelopen week. Goed nieuws voor de mensen die tijdens de carnavalsvakantie op wintersport zijn, helemaal voor mensen die nog moeten gaan. Het weer wordt wel zachter in de meeste gebieden, maar naar eigen zeggen ligt er in sommige gebieden ruim 5 meter sneeuw! De meeste van de hoger gelegen gebieden zullen het moeten doen met ‘maar’ 2 tot 3 meter sneeuw. Behalve plezier levert de sneeuwval op de weg regelmatig voor problemen. Deze week hebben verschillende wintersporters hun gebied alleen met sneeuwkettingen kunnen bereiken. Ga dus goed voorbereid op pad!

Hele stomme dieven

Diefstal op de pistes is al een tijd een bekend probleem en ook dit seizoen is het weer raak. Maar deze twee dieven maakten het wel heel erg bont. Een medewerkster van een après-ski bar in Brixen im Thale zag een paar ski’s die wel heel erg leken op haar oude ski’s. Haar ski’s waren het jaar ervoor gestolen en nu kwamen ze ineens glijdend voorbij! Ze schakelde de politie in en die hield twee Nederlandse broers aan. Bij het doorzoeken van hun auto kwamen nog meer gestolen ski’s tevoorschijn. Gelukkig voor de medewerkster vonden deze dieven het zo’n mooi gebied, dat ze er graag terugkwamen. De twee mannen zijn veroordeeld en ze hebben een boete opgelegd gekregen.

Diefstal skis

Tevreden wintersporters en toerismeorganisaties

Zowel wintersporters als toerismeorganisaties kijken nu al positief  terug op dit wintersportseizoen. Veel sneeuw, heerlijke pistes en een goede bezetting zorgen nu al voor een geslaagd seizoen. Vooral de goede omstandigheden dragen hieraan bij, aldus de Oostenrijkse nieuwszender ORF. Ook voor de komende weken zien de vooruitzichten er goed uit. Er komt nog meer sneeuw aan wat zich laat afwisselen door zonnig weer. Dit zorgt, zeker in de vakantieweken van Nederlanders, voor een hoop blije gezichten. En als de gasten blij zijn, zijn de eigenaars van de accommodaties dat ook. Er zijn uiteraard nog geen officiële groeicijfers bekend, maar als we af moeten gaan op de geluiden om ons heen in de branche, en op onze eigen Summit cijfers, dan ziet het er erg rooskleurig uit

Jaloers geworden door foto’s van vrienden of familie? Summit Travel heeft nog last minutes!

Bronnen:

http://fantastischoostenrijk.nl/

http://oesterreich.orf.at/

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *