Valentijnsdag tijdens de wintersport: ervaar de romantiek en magie van de bergen

Hoe romantisch is het om Valentijnsdag tijdens de wintersport te vieren? Prachtige vergezichten, sneeuwengeltjes maken en samen bij een knapperend haardvuur op een Knödel sabbelen. De Alpen hebben alle ingrediënten in huis om jouw Valentijnsdag magisch te laten verlopen.

En in de Alpen zelf vieren ze ook Valentijnsdag. Bijna hetzelfde als bij ons, maar dan net iets anders.

Valentijn in de Alpenlanden

Frankrijk
In Frankrijk spreekt men de taal van de liefde en er mag op deze dag dan ook best het een en ander uit de kast worden getrokken. De Fransen verassen vrienden, familie en geliefden met geschenken als chocola, wijn en bloemen. Vooral het laatste dient een doordacht geschenk te zijn. Zo scoor je met rozen altijd (behalve wit), staan boterbloempjes en consorten voor liefdesverdriet en geven krokussen aan dat je bezorgd bent. Bestaat een rozenboeket uit minder dan 10 rozen, zorg dan dat dit een oneven aantal is. Rozensymboliek noemen ze dat…

Oostenrijk & Zwitserland
In Oostenrijk en Zwitserland viert men eveneens Valentijnsdag. Weliswaar onder het bewind van de commercie, maar dat doet niets af aan het feit dat deze landen bij uitstek geschikt zijn voor een romantische getaway voor twee. Chocolade is het nummer één geschenk en je komt dit ook veel tegen in de fondue variant. Chocolade fonduen met uitzicht op de bergen en een goede fles wijn erbij – geen straf denken wij zo.

Valentijnsdag op wintersport

Italië
De oorsprong van Valentijnsdag brengt ons terug naar het oude Rome en vertelt eigenlijk meerdere legendes tegelijkertijd. Eén ding lijkt daarbij wel zeker: Valentijnsdag is ontstaan in Italië. Daarom vieren de Italianen deze dag een stuk uitbundiger dan wij dit doen. Niet overal, maar op sommige plaatsen ervaar je ‘het echte werk’. Zo kent de stad Terni (waar Valentino vandaan zou komen) tentoonstellingen, vuurwerkshows, optredens en opera’s. Ook de stad Verona heeft dergelijke activiteiten. Overigens kun je er ook voor kiezen het iets minder uitbundig aan te pakken. Met een ‘serenata’ bijvoorbeeld…

Singles naar Finland
Finland is weliswaar geen Alpenland, maar kent wel een bijzondere uitzondering op de regel. De Finnen beschouwen Valentijnsdag namelijk meer als ‘vriendendag’ en vieren dit dan ook samen in goed gezelschap. Cadeautjes als snoep en kaarten zijn daarbij leuk om te geven. In Finland val je als single niet buiten de boot en dat is in de zee van rode hartjes, knuffelberen en rozen natuurlijk best wel eens fijn.

Romantiek op de piste

Hoe verwen je jouw Valentijn het beste tijdens de wintersport? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een passend geschenk. Een romantisch moment op de piste vastleggen en afdrukken op canvas of een arrensleetocht doen door een magisch winterlandschap. Geef iets persoonlijks: een muts of trui bedrukt met een liefdevolle tekst (via Summit Style bijvoorbeeld). Wil je liever niet zo uitbundig doen maar wel gewoon binnen het thema passen, kies dan gewoon voor een doos chocola of een bosje rozen en laat de Alpen de rest doen. Handen vasthouden in de skilift, genieten van het prachtige uitzicht en samen van de berg af roetsjen. Wat wil je nog meer; de Alpen zijn magisch en ook héél romantisch.

Valentijnsdag tijdens de wintersport

Voor de mensen die gewoon in Nederland aan het werk zijn, bieden de indoor sneeuwhallen uitkomst. Iets minder magisch wellicht, maar wel de ultieme mogelijkheid om Valentijnsdag in winterse sferen door te brengen. Zeker nu de sneeuw alweer is gesmolten en het (lente) zonnetje weer schijnt.

Fijne Valentijnsdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *