Opening skigebieden: opnieuw sneew, Zell am See vervroegd open

Het lijkt maar door te blijven sneeuwen in veel skigebieden in de Alpen. Afgelopen dagen was het zonnig, maar koud genoeg voor de sneeuwkanonnen om te draaien. Witte pistes, winterse temperaturen en een heerlijk zonnetje, reden genoeg om als skigebied de deuren te openen. Afgelopen weekend was het de uitgelezen kans om afdalingen te maken in diverse skigebieden!


Opnieuw was er sneeuw op komst

Onlangs gingen een aantal skigebieden (vervroegd) open en met meer pistes dan gepland, want er viel behoorlijk wat sneeuw. In Sölden kun je al een aantal weken de pistes op. Afgelopen weekend is er weer een mooi pak sneeuw gevallen en met de lage vorstgrens weet je dat je goed zit. Op sommige plekken is 10 tot 40 centimeter sneeuw bijgevallen!

Zell am See

De officiële openingsdatum stond gepland voor het eerste weekend van december. Echter viel er afgelopen tijd zo’n 40 cm sneeuw op de Schmittenhöhe en dit lijkt na het weekend nog meer te gaan worden. Daarnaast helpen ook de sneeuwkanonnen een handje. Genoeg reden in ieder geval voor Zell am See om afgelopen weekend al open te gaan. De volgende liften draaiden:
• TrassXpress
• Breiteckbahn
• Kapellenbahn
• Kettingbahn

Zell am See

Zell am See

Zell am See

Zell am See

Nog meer skigebieden openen eerder

Niet alleen Zell am See profiteert, ook waren andere skigebieden in de gelukkige positie om eerder open te gaan, zoals:
• Schladming opende de eerste pistes als gevolg van de winterse omstandigheden. Skiën kan tot aan het middenstation in Planai. Ook op de Reiteralm draaien er inmiddels 4 liften. De officiële winteropening staat gepland voor 1 december. Dan is Martin Garrix eregast. Just saying.
• Courchevel opende ook haar deuren. Je kon er afgelopen woensdag gratis de piste op. Voor de officiële opening moeten we nog eventjes geduld hebben, die staat namelijk gepland voor 9 december.

Schladming

Schladming

Courchevel (foto: skiinformatie.nl)

Courchevel (foto: skiinformatie.nl)

 

Omgekeerde wereld in Amerika

Waar wij genieten van de plotselinge inval van Koning Winter, blijven de pistes in de Amerikaanse skigebieden akelig groen. Het is daar namelijk veel te warm. Zo wil er in Vail en Eldora maar geen sneeuw vallen en moet de opening worden uitgesteld. Echter wordt het in Europa komende dagen ook weer warmer, maar er ligt in ieder geval een mooi wit dekje om het even uit te houden. Op naar de volgende sneeuwdump en alle seizoensopeningen!

One thought on “Opening skigebieden: opnieuw sneew, Zell am See vervroegd open

  1. Chris schreef:

    Nice Photographs – this is what winter weather should look like 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *