Via Lattea: het grootste aaneengeschakelde skigebied van Italië

Waar denk jij aan bij een vakantie in Italië? Zomer, zon, zee, strand, pasta, pizza en lekkere drankjes? Vergeet de zomer, zee en het strand en ga op wintersportvakantie in Italië. Wij geven je graag de tip om naar het skigebied Via Lattea te gaan. Dit skigebied ligt in het noordwesten van Italië, op zo’n 80 kilometer afstand van Turijn. Wist je dat in Via Lattea de Olympische Winterspelen van Turijn hebben plaatsgevonden in 2006? Een prachtig gebied waar je niet uitgeskied raakt… Skiën in Italië is een echte aanrader!

Het skigebied Via Lattea

Het skigebied Via Lattea is het grootste aaneengeschakelde skigebied van Italië. Ontdek 95 kilometer blauwe pistes, 220 kilometer rode pistes en 85 kilometer zwarte pistes. In totaal geniet je van zo’n 400 kilometer aan pistes in Via Lattea. 320 kilometer pistes vind je in de Italiaanse Alpen en 80 kilometer pistes vind je in de Franse Alpen. Met een skipas vanaf 6 dagen kun je 1 dag in de Franse Alpen skiën. Daarnaast is het gebied sneeuwzeker met een maximale hoogte van 2.850 en de hulp van vele sneeuwkanonnen. Het skigebied Via Lattea is geschikt voor alle niveaus skiërs. Ook is het skigebied goed bereikbaar. Via Lattea ligt op zo’n 1050 kilometer van Breda en is daarnaast makkelijk te bereiken per vliegtuig.

Pistes Via Lattea

Sauze d’Oulx

Sauze d’Oulx is een echt authentiek Italiaans skidorp in Via Lattea. Het historische centrum is te herkennen aan de typisch Italiaanse smalle straatjes. In dit skidorp geniet je na het skiën van een stijlvolle gezelligheid. Er zijn ook vele andere activiteiten te beleven in Sauze d’Oulx. Je kunt tochten op een sneeuwmobiel, deelnemen aan fakkeltochten en je kunt deelnemen aan wijnproeverijen. Ook kun je hier helemaal tot rust komen in de wellness. Sauze d’Oulx is daarnaast ideaal voor een groepsreis naar de sneeuw. Dit door de perfecte locatie en vele mogelijkheden in het dorp en in het skigebied Via Lattea. Sauze d’Oulx is ook bij uitstek geschikt voor een weekendje of aantal dagen wintersport. 10 jaar geleden zijn wij zo verliefd geworden op dit dorp met de perfecte setting voor de 1e Dutchweek Italia, dat wij dit stijlvolle evenement hier zijn gestart.

Via Lattea Sauze dOulx

Sestriere

Sestriere is een Olympisch skidorp in de Italiaanse Alpen. Er hangt in dit skidorp dan ook een erg sportieve sfeer met verwijzingen naar de Olympische Winterspelen in 2006. Villaggio Olimpico was de tijdelijke huisvesting van de Olympische atleten destijds en is nu te bewonderen. Sestriere wordt gekenmerkt door redelijk wat hoogbouw, maar dat mag de pret niet drukken. Sestriere ligt op een hoogte van ongeveer 2.000 meter op de gelijknamige bergcol. De naam Sestriere stamt af van het Latijns ‘ad petram sistrariam’, dit betekent ‘zestig mijl van Turijn’. In dit skidorp bevinden zich veel restaurants en winkels, dus ook na het skiën kun je je prima vermaken.

Waar wacht je nog op?

Dus, waar wacht je nog op met het boeken van jouw skivakantie in het Italiaanse skigebied Via Lattea? Bekijk alle mogelijkheden online op onze website en neem daarnaast contact op met onze reisadviseurs. Summit Travel zorgt voor jouw onvergetelijke wintersportvakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *