5 redenen waarom voorjaarsskiën ook voor beginners aantrekkelijk is

De temperatuur in de Lage Landen gaat deze week misschien wel de 20 graden aantikken. Volop lente dus en dat geldt ook voor in de Alpen. Op veel plekjes kun je heerlijk bakken in het zonnetje of zonder jas aan skiën. Genieten, alleen voor de sneeuwkwaliteit natuurlijk wat minder. Veel oefenweides rondom de dorpen zullen inmiddels groen als gras zijn, waardoor beginnend skiër het hoger op de berg moet zoeken. Niet geheel ontmoedigend, want ook de beginner heeft er profijt van om in de lente te skiën. Onder andere vanwege de volgende redenen.

Heerlijk lentezonnetje en beter zicht

Skiën in het zonnetje, met een zacht briesje erbij of skiën met een koude winterwind, continue sneeuwvlokken in je gezicht en hooguit 3-4 meter zicht… Er zit nog wel wat verschil in. Als beginner heb je het al zwaar genoeg met de techniek onder controle krijgen en zonder kleerscheuren de berg af te komen. Het weer moet dan ook geen obstakel zijn. Bovendien is er niks mooiers dan skiën in het zonnetje. Of je nu beginner of gevorderd bent…

voorjaarsskiën

Geen koude vingers en bevroren tenen

Een ander voordeel van de lente is dat de temperatuur vaak een stuk beter is. Dit betekent dat je niet zit te verkleumen in de lift of dat je tenen eraf vriezen. Een goede doorbloeding van de ledematen is belangrijk tijdens het skiën en zorgt dat de algemene prestaties beter zijn. Daarnaast is het voor zij die het nog moeten leren waarschijnlijk aantrekkelijker om te beginnen in het zonnetje en niet bij -15 graden.

voorjaarsskiën
Lekker in het zonnetje in de skilift

Kortere wachttijd bij de lift

Hoe vaker je de piste afgaat, hoe sneller je de kneepjes van het vak leert. Het helpt er dan natuurlijk bij dat je zo snel mogelijk weer bovenaan de piste komt. Buiten het hoogseizoen zijn de wachtrijen bij de liften over het algemeen een stuk korter en kun je snel weer naar boven. Lang wachten ontmoedigt, zorgt ervoor dat je afkoelt en dat je spieren stijfjes worden.

voorjaarsskiën
Dergelijke rijen wil je het liefst ontlopen…

Rustig bochtjes draaien

Buiten het seizoen kom je minder verkeer tegen op de pistes en dat kan voor een beginner heel gunstig zijn. Zo heb je meer ruimte om te vallen, zigzaggend de piste over te gaan en kun je jezelf beter concentreren op het verbeteren van je skitechniek. Bovendien hoef je ook niet bang te zijn iemand anders ondersteboven te kegelen of hier zelf het slachtoffer van te worden.

voorjaarsskiën
In de pizzapunt de piste af is natuurlijk het beste als je lekker de ruimte hebt

Gunstige deals

Als beginner haal je voor het gevoel wellicht niet altijd evenveel uit je wintersportvakantie als iemand die zonder problemen elke piste kan meepakken. Indien je kunt besparen, doe je dat graag en voor tijdens het voorjaar valt er veelal wel een gunstige deal uit te slepen.

Het skiseizoen zit er in veel gebieden bijna op, maar gelukkig zijn er een aantal skigebieden met een gletsjer of liggen hoog genoeg om tot ver in het voorjaar door te kunnen skiën. Ook de beginner dus!