Waar is dat feestje?

Wil jij ook weer graag op wintersport en is de enige eis voor de bestemming dat je er lekker kunt après-skiën? En heb je verder geen idee waar je naartoe wilt? Als fervent après-skiër kun je eerst kijken welke après-skihut het beste bij jou past. Wij zetten er een aantal voor je op een rij in stuk voor stuk geweldige skigebieden, dus dat is ook weer een zorg minder… 😉 De meeste skihutten hebben terrassen en de nodige maatregelen genomen om er deze winter weer een feestje van te kunnen maken. Er is een aantal persoonlijke favorieten van onze collega’s!

Seppi’s am Isskogel in Gerlos

Voor de après-skiër die houdt van groots feesten hebben we de paraplu bar “Seppi’s” in Gerlos. Dit is de persoonlijke favoriet van onze collega Sammy. Door de vroege start van de après-ski in het zonnetje en de goede live muziek is ze hier tijdens een wintersportvakantie in Gerlos dagelijks te vinden. Op het grote terras begint de borrel al vroeg en danst men al snel op de tafels. Seppi’s is een van de gezelligste skihutten in Gerlos. Lokale dj’s, dansers, saxofonisten en andere artiesten maken er hier regelmatig een feestje van. De menigte gaat heel de dag door los op dance hits. Ja, het feestje begint hier al vroeg… Let wel op, vanaf hier is het nog een flinke afdaling. Dus niet te veel Jägerboms! 😉 Seppi’s sluit wel al om 17:00 uur, maar dan kan je het feest gewoon voortzetten in de Cin-Cin!

Seppi’s heeft een aantal maatregelen genomen omtrent corona. Eten en drinken is alleen mogelijk wanneer je aan tafel zit. Ook wordt er aangeraden om vanwege de drukte te reserveren of voor 12:00 uur en na 14:00 uur te komen. Daarnaast heeft Seppi’s op de begane grond een nieuw ventilatiesysteem voor frisse en schone lucht. Verder worden medewerkers dagelijks getemperatuurd, wordt er vaker schoongemaakt en heeft contactloos betalen de voorkeur. Belangrijk voor de après-ski is natuurlijk de muziek. De huis dj’s draaien dagelijks vanaf 12:00 uur. Wel wordt het volume aangepast naar de gestelde eisen van de overheid.

Eisbar in Kirchberg

Voor de liefhebber van Nederlandse muziek en gezelligheid is de Eisbar in Kirchberg the place to be. Dit is de persoonlijke favoriet van onze collega Myron. Met de leuke optredens kan het erg gezellig worden en niet te vergeten: na een avondje flink dansen kun je nog even naar de snackbar! Op vrijdag 17 december 2021 opent de Eisbar voor het 17e seizoen haar deuren. De Eisbar bevindt zich midden in het dorp en er wordt hier gefeest tot in de late uurtjes. Deze skihut is ook het domein van Nederlandse artiesten zoals Wolter Kroes, Dries Roelvink en Yes-R. Heb je trek gekregen van al dat zingen, dansen en feesten? Boven de Eisbar zit een Nederlandse snackbar. Even snel een frikandelletje eten en dan is het de hoogste tijd om weer terug de dansvloer op te gaan om mee te zingen met: “Liever te dik in de kist”!

De Eisbar heeft een aantal maatregelen genomen om après-skiën mogelijk te maken deze winter. Op het moment geldt voor discotheken en clubs 2-G’s. Dat betekent gevaccineerd of een PCR-test. Verder beschikt de Eisbar over een app waarmee QR-codes worden gescand bij binnenkomst door de security. Dit zal de wachtrijen minimaliseren. Daarnaast heeft de Eisbar een goed beluchtingssysteem wat binnen 2 minuten de hele Eisbar van verse lucht voorziet. Dispensers met desinfectiemiddel zijn ook aanwezig. Ook zijn alle medewerkers, dj’s en artiesten die op komen treden in de Eisbar gevaccineerd.

Patschi Pub in Serfaus

De echte fan van après-ski klassiekers kan terecht bij de Patschi Pub in Serfaus, vlakbij de skilift, je kunt dus vrijwel gelijk door! Er is een dj aanwezig die de beste meezingers draait, waardoor veel mensen tot 4 uur ’s nachts blijven hangen. Als je ’s middags al begonnen bent met après-skiën, moet je flink je best doen om tot sluitingstijd te blijven. Voor de echte volhouders is er verderop in het dorp nog de George Pub. Naast een binnen gedeelte is er ook een fijn terras, plus een snackbar voor de lekkerste Rib en Wings van Serfaus.

Voor nu houdt Patschi Pub zich aan de regels die de Oostenrijkse overheid stelt. Zij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor aankomende winter en hoe ze dat in goede banen gaan leiden. Het is nog even afwachten hoe de winter er uit zal komen te zien maar, de Patschi Pub gaat zijn best doen om er een mooie winter van te maken.

Gerry’s Inn in Westendorf

Een van de hotspots in Westendorf is Gerry’s Inn. De echte Hollander kan hier zijn ei kwijt. Na de laatste afdaling komt iedereen hier bij elkaar om te proosten op een mooie skidag. Er kan tevens ook lekker worden geluncht. Op het grote buiten terras worden alle Hollandse hits meegezongen. Er komen ook regelmatig Nederlandse DJ’s en artiesten langs om er een feest van te maken. Gerry’s Inn is binnen niet al te groot maar de sfeer zit er al snel in! Normaal gesproken vindt de Feestweek jaarlijks in maart in Westendorf plaats met artiesten als André Hazes jr., Django Wagner, Mamma Lauda en Otto Lagerfett. Aankomend seizoen vindt de Feestweek plaats van 19 tot en met 26 maart 2022.

Naar aanleiding van de berichten vanuit de overheid heeft Gerry’s Inn aangegeven dat zij alle maatregelen zullen opvolgen en het ziet er naar uit dat zij alleen gevaccineerde mensen binnenlaten. Zij doen uiteraard hun best om er een leuk seizoen van te maken.

MooserWirt in St. Anton am Arlberg

Zelf zeggen ze: “Wahrscheinlich die schlechteste Skihütte am Arlberg”, maar niks is minder waar…Kranten als “Kleine Zeitung” en “Zeit” noemen de MooserWirt  ‘de beste après ski bar in Oostenrijk’. Daarom is de MooserWirt de après-ski hotspot van St. Anton am Arlberg en de favoriet van onze directeur Robert. Hij vertelt vol enthousiasme: “De MooserWirt heeft een top ligging aan de piste boven het dorp, fantastische sfeer en muziek. Echt een dikke 10!”. De MooserWirt bestaat al sinds 1989 en veel bekende après-ski artiesten hebben hier al opgetreden. Huis DJ Gerhard draait al bijna 30 jaar de leukste plaatjes en zorgt voor een gezellige feestsfeer. Op mooie dagen staat het terras al snel vol, wees dus op tijd voor een plekje! Om 8 uur is de skidag bij de MooserWirt voorbij maar in het dorp zijn nog genoeg andere leuke après-ski bars te vinden, zoals Fanghouse. 

© Patrick Saely

In afwachting van wat de Oostenrijkse overheid beslist houdt de MooserWirt zich de komende tijd aan de huidige regels. Ondanks de situatie probeert de MooserWirt er alles aan om deze winter tot een succes te maken.

Weet jij al welke après-ski bar jij deze winter gaat bezoeken? We wensen je veel plezier en zijn benieuwd naar je ervaringen! Neem ook gerust een kijkje in ons assortiment voor de leukste accommodaties voor goede prijzen én boek bij ons zonder financieel risico! 

Disclaimer: De informatie in deze blog is in september 2021 verkregen en kan veranderen wanneer de Oostenrijkse regering besluit andere regels in te voeren dan op dat moment bekend was. De maatregelen die de skihutten in deze blog aangeven na te leven kunnen daardoor later dit jaar veranderen. Lees voor meer informatie onze blog over de coronamaatregelen in de Alpenlanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *