Waarom skiën gezond voor je is 

Skiën is gezond voor je

2020, een nieuw jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden is weer van start gegaan. Heb jij ook zo genoten van de jaarwisseling? De meeste mensen hebben volop goede voornemens voor het nieuwe jaar. Populaire voornemens zijn gezonder eten, minder alcohol drinken, meer sporten, meer tijd doorbrengen met familie en vrienden en minder stressen. Heeft jouw goede voornemen ook iets te maken met je gezondheid? In deze blog vertellen we je waarom skiën gezond voor je is.

De frisse berglucht is gezond

De frisse berglucht in de Alpen is een stuk schoner dan de lucht in bijvoorbeeld steden in Nederland. Elke keer weer is het fijn om naar buiten te stappen en de frisse berglucht op de kunnen snuiven. De koude lucht in de ochtend die langzaam wordt opgewarmd door de zon. Daarnaast de geur van de natuur, de bomen, de rotsen, heerlijk! Eigenlijk voel je alweer meteen dat de frisse berglucht goed voor je is en je kijkt er elke keer weer naar uit!

Ski in de frisse berglucht
Ski in de frisse berglucht

Workout voor je hele lichaam

Elk jaar kijk je er weer naar uit om heerlijk te gaan skiën in de Alpen, maar besef je eigenlijk wel hoe goed en gezond dit voor je is? Skiën is namelijk een ideale workout voor je hele lichaam. Sta dan ook niet versteld als je na de eerste dagen wat spierpijn hebt. Skiën versterkt in het bijzonder je core- en beenspieren, maar je traint ook de rest van je lichaam. Daarnaast train je je balans. Constant ben je bezig met jezelf in balans houden op de ski’s, hierdoor verbetert je balans. Heb jij ooit beseft dat je tijdens het skiën eigenlijk zo actief aan het sporten bent?

Vitamine D terwijl je geniet van de zon

Skiën doe je natuurlijk het liefst in de zon. Terwijl de temperatuur nog laag is zorgt de zon ervoor dat het ontzettend aangenaam is om actief bezig te zijn in de sneeuw en natuur. Een bijkomend voordeel is dat je op grote hoogte gemakkelijker vitamine D aanmaakt, de zon bereikt jou eerder! Daarnaast heeft de zon natuurlijk ook een positief effect op je humeur. Hoe kun je nou niet vrolijk op de piste staan als de zon heerlijk schijnt? Ook zorgt een goede hoeveelheid zon voor een lagere bloeddruk en minder botontkalking. Wij zeggen: geniet van de zon in de Alpen tijdens de wintersport, het is hartstikke gezond! Uiteraard is te veel natuurlijk nooit goed voor je.

Geniet van de zon tijdens het Skiën!
Geniet van de zon tijdens het skiën!

Calorieën verbranden

Je bent hartstikke actief bezig met skiën op de piste. Hiermee worden er op een dag op de piste een hoop calorieën verbrand. Het exacte aantal calorieën verschilt uiteraard per persoon. Dit exacte aantal is afhankelijk van je BMI, het aantal uur op de piste en de intensiteit. Echter is er gebleken dat een gemiddelde skiër al gauw 450 calorieën per uur kan verbranden op de piste. Reken maar uit, met een dag op de ski’s verbrand je dus een hoop calorieën. Al zal de verleiding tijdens de wintersport wel groot zijn om de calorieën er ook meteen weer aan te eten of drinken. Een heerlijk biertje in de zon en die overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn. Er moet ten slotte natuurlijk ook genoten worden van de wintersportvakantie in de Alpen! Ontdek in deze blog de top 7 leukste restaurants tijdens de wintersport!