Wat gebeurt er als het skigebied is gesloten?

Zodra het skigebied is gesloten zit men alles behalve stil. Er moet dan juist een hoop gebeuren, maar heb jij daar weleens bij stilgestaan? Van het opruimen van de pistes tot aan de voorbereidingen voor de zomer en het nieuwe wintersportseizoen. Het moet allemaal gebeuren als het skigebied is gesloten. Ben jij benieuwd wat er gebeurt als het skigebied is gesloten? Lees verder en ontdek het in deze blog!

Het ontmantelen van de pistes als het skigebied is gesloten

Helaas, ook het wintersportseizoen heeft een einde. Het skigebied sluit en je mag er niet meer in. Vanaf dit moment wordt er vrijwel meteen begonnen met het ontmantelen van de pistes. Alles op en rondom de pistes moet worden opgeruimd en weggehaald. Zo moeten onder andere de markeringen, bordjes, sneeuwkanonnen en stootkussens/beschermingsmatten opgeruimd worden. 

De pistes in Zell am See - Kaprun

De pistes in Zell am See – Kaprun

De pistes sneeuwvrij maken

Nu alles is opgeruimd, moeten de pistes nog sneeuwvrij gemaakt worden. Hoe snel de sneeuw verdwijnt op de pistes is afhankelijk van de weersomstandigheden. Hoge temperaturen, de luchtvochtigheid en de zon helpen bij het smelten van de sneeuw. Daarnaast wordt het sneeuwvrij maken van de pistes ook weleens geforceerd als het niet snel genoeg gaat. Zo kan de sneeuw worden kapot gereden om het proces te versnellen. Ook kan er mest verspreid worden om het smelten van de sneeuw te versnellen. Op deze manier kan men zo snel mogelijk doorgaan met de volgende stappen.

Het vee mag de pistes weer op

Wanneer de sneeuw op de pistes is verdwenen mag het vee weer naar buiten. In de zomer worden de pistes namelijk gebruikt door boeren voor landbouw of vee. Zodra het mogelijk is worden de hekken en afzettingen weer geplaatst zodat het vee weer lekker buiten kan grazen. Dit kan echter alleen als de pistes helemaal schoon zijn. Je zult je verbazen wat er allemaal op de pistes wordt gevonden als de pistes sneeuwvrij zijn. Van skistokken, verdwaalde handschoenen tot portemonnees en mobiele telefoons.

Het vee mag weer de pistes op als het skigebied is gesloten

Het vee mag weer de pistes op

Voorbereidingen voor het zomerseizoen

De Alpen staan tegenwoordig niet meer alleen bekend om de wintersport. Steeds meer mensen ontdekken ook de mogelijkheden in de zomer. Van wandelaars tot mountainbikers, de bergen moeten weer klaargemaakt worden voor het zomertoerisme. Zo worden de wandelpaden en mountainbikeroutes gecontroleerd en gekeken of de bewegwijzering nog klopt. Ook moeten er liften aangepast worden, met name in de gebieden waar mountainbikers de berg op gaan. Je kunt dan de stoeltjeslift in met je fiets! Wist je dat je met AlpenReizen onvergetelijke vakanties in de Alpen kunt boeken voor de zomer? Voor je het weet ben je verliefd op de Alpen in de winter én zomer!

Voorbereidingen voor het nieuwe wintersportseizoen

Er moet daarnaast ook weer hard gewerkt worden om ervoor te zorgen dat de skigebieden weer op tijd klaar zijn voor het nieuwe wintersportseizoen. Als het vee via de Almabtrieb weer terug in het dal is, kunnen de winter voorbereidingen weer beginnen. Van het terugzetten van de markeringen, bordjes, sneeuwkanonnen en stootkussens tot het klaarmaken van de liften. In het zomerseizoen wordt ook veel gebouwd, zoals skiliften, zodat je in de winter nog sneller boven bent. 

Op naar het volgende wintersportseizoen!

Op naar het volgende wintersportseizoen!

Wanneer het skigebied is gesloten gebeurt er dus nog van alles op de piste. Het hele jaar door wordt er gewerkt aan vernieuwingen en verbeteringen. Er wordt zeker niet stil gestaan! Bekijk hier alvast de accommodaties voor het volgende wintersportseizoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *