Wat is er uniek aan wintersport in Oostenrijk?

Er zijn verschillende landen waar je naartoe kunt op wintersport. Het is je vast wel eens opgevallen dat de keuze niet makkelijk is met het diverse aanbod. Ieder land heeft zijn eigen unieke kenmerken waar je je keuze op kunt baseren. Oostenrijk staat al jaren op nummer 1 bij Nederlanders. Vooral Tirol is erg populair bij onze landgenoten. Maar waarom is Oostenrijk eigenlijk zo populair? Lees snel verder en kom erachter wat er uniek is aan wintersport in Oostenrijk. 

Skihut Mayrhofen

De Oostenrijkse gastvrijheid

Oostenrijkers zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk waardoor de sfeer tijdens de wintersport in het land erg gezellig is. Ook zijn de gebieden in Oostenrijk wat kleinschaliger dan sommige gebieden in Frankrijk. Dit draagt ook bij aan de gezelligheid in de hotels, skihutten en op de pistes. De hotels in de dorpen zijn vaak typisch Oostenrijks en lekker knusjes ingericht. Je ziet duidelijke kernmerken terugkomen in het interieur, wat een gezellige sfeer met zich meebrengt. Je voelt je hier al snel thuis, daar zorgen die Oostenrijkers echt wel goed voor!

Gezellige après-ski

De après-ski zoals je die alleen in Oostenrijk beleeft, is uniek. Het vindt vaak plaats in gezellige skihutten, kroegjes en op terrassen. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om mee te brullen op de Duitse àpres-ski muziek, want wij Nederlanders kunnen toch allemaal wel een woordje Duits? Ook heb je de Nederlandse meezingers die in de Oostenrijkse tentjes plat gedraaid worden. En laten we de grote Oostenrijkse bierpullen niet vergeten, want die maken het feestje toch helemaal af!

Après-skiën in Zell am See, Oostenrijk

© Zell am See-Kaprun Tourismus – www.zellamsee-kaprun.com

Kindvriendelijke gebieden

Oostenrijk heeft verschillende kindvriendelijke gebieden met kinderlanden en -weides. Ook spreken veel skileraren in Oostenrijk een beetje Nederlands, of zijn ze Nederlands. Mocht de skileraar er echt geen Nederlands spreken, is het uiteraard ook geen ramp, want je kind pakt de Duitse taal ongetwijfeld sneller op dan een andere buitenlandse taal. Wist je dat je bij Summit in de meeste gebieden ook je skiles bij je arrangement kunt boeken?

De Oostenrijkse keuken 

De Oostenrijkse keuken kent oneindig veel regionale delicatessen. Als je aan de Oostenrijkse keuken denkt, denk je ongetwijfeld direct aan de Wiener Schnitzel, maar dat is lang niet het enige typisch Oostenrijkse gerecht. De Oostenrijkse keuken is heel divers, ieder gebied heeft zijn eigen kaas en/of worst specialiteiten. Ook heeft ieder gebied een eigen bereidingswijze en vind je in de verschillende gebieden bekende lekkere gerechten zoals Kaiserschmarrn en Käsespätzles die net iets anders van smaak zijn. Op de pistes krijg je vaak flinke porties voorgeschoteld, maar aangezien je de hele dag aan het sporten bent heb je waarschijnlijk ook extra veel trek. 

Käsespätzle in Oostenrijk

Oostenrijkse skigebieden

In Oostenrijk vind je zowel de skigebieden met honderden kilometers piste als de kleinschalige bergdorpjes met kleine skigebieden. Waar de dorpen en accommodaties hun traditionele uitstraling behouden, investeren de skigebieden enorm in de meest moderne liften. Uniek aan Oostenrijk is dat je er erg sfeervol tussen de bomen door kunt skiën. Ook werken veel skigebieden samen waardoor je een skipas kunt kopen voor meerdere skigebieden. Een voorbeeld is de Super Ski Card, waarmee je toegang hebt tot meer dan 2.750 km piste in Tirol, Karinthië, Stiermarken en Salzburgerland. Dit is ook meteen de grootste skipas van heel Oostenrijk. 

Accommodaties

In Oostenrijk vind je veel knusse pensionnetjes waar de eigenaren tijdens het ontbijt even komen vertellen wat voor weer er voorspeld wordt op de berg. Ook zie je er veel luxe hotels waar je kunt verblijven op basis van halfpension. Tegenwoordig zie je dat ze in Oostenrijk ook steeds meer biologisch eten aanbieden zoals biologisch brood en beleg bij het ontbijt en biologisch vlees bij het diner. Veel luxe hotels hebben uitgebreide wellness faciliteiten. Ook worden veel accommodaties regelmatig gerenoveerd om aan alle eisen te kunnen voldoen en jou te kunnen voorzien van alles wat je nodig hebt. Daarnaast is internet tegenwoordig ook bijna overal gratis. 

De reis

De reis naar Oostenrijk is relatief kort in vergelijking met de reis naar Frankrijk en Italië. Daarbij heb je nog geluk dat je tijdens je reis naar Oostenrijk geen tol hoeft te betalen. Ook vinden veel mensen het prettig om door Duitsland te rijden aangezien je daar net even wat harder je gaspedaal in kunt trappen. Gelukkig werd er in februari nog tegen een snelheidslimiet van 130 km/u gestemd door de Duitse bond, dan kunnen we hopelijk volgend jaar weer vrolijk naar Oostenrijk scheuren. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *