Willingen-Ettelsberg: heerlijk tussendoortje dicht bij huis

Het Duitse Sauerland zal bij de meeste wintersportliefhebbers toch wel een belletje doen rinkelen. Dit prachtige gebied kenmerkt zich door hoge heuvels en een aantal uitstekende dorpen en skigebieden. Willingen–Ettelsberg is daar een goed voorbeeld van. De onbetwiste nummer twee van het Sauerland en wij vertellen je waarom!

Willingen-Ettelsberg

Gezellig en betaalbaar

De bekendste bestemming in het Sauerland is natuurlijk Winterberg. Echter vind je hier bij goede sneeuw een (te) groot aantal bezoekers. Willingen is de tweede grote plaats en is nog wat minder druk bezocht. Dit komt de gezelligheid en de wachtrijen bij de liften ten goede! En het is ook nog goed betaalbaar.

Bestemming in opmars

Het dorp Willingen heeft een sfeervolle winkelstraat waar je diverse bars en cafés aantreft. Het skigebied centreert zich op en rondom de Ettelsberg (840 meter) en is geschikt voor de beginnende en licht-gevorderde wintersporter. Willingen-Ettelsberg telt in totaal 16 kilometer piste waarvan 7 blauw is en 9 rood.
Met de gondelbaan ga je naar de top van de Ettelsberg en maakt vanaf daar een 2 kilometer lange afdaling terug naar het dalstation. Naast skipistes heeft Willingen ook nog een funpark en kun je er langlaufen, sneeuwschoenwandelen, rodelen en zijn er diverse wandelroutes. Je kunt dan ook wel stellen dat Willingen-Ettelsberg er genoeg aan doet om uit de schaduw van de grote broer Winterberg te stappen.

Willingen-Ettelsberg Willingen-Ettelsberg Willingen-Ettelsberg

Droomlandschap

In het Sauerland kom je ongetwijfeld voor een mooie verassing te staan. De heuveltoppen rijken tot ongeveer 800 meter wat zorgt voor een andere dynamiek. Stel daarbij een dik pak sneeuw voor en je begeeft je in een winters droomlandschap, relatief dicht bij huis. En dat is natuurlijk een groot voordeel. Het is dus een kwestie van de actuele weersverwachtingen in de gaten houden, de auto inpakken en er lekker tussenuit voor een skiavontuur dicht bij huis.

Willingen-Ettelsberg

Drie keer Duitsland op onze blog de laatste weken. Eerst het olympische Garmisch-Partenkirchen, gevolgd door het Berchtesgadener Land en nu Willingen-Ettelsberg. Deze gebieden vormen onze selectie voor Duitsland en lenen zich perfect voor een (korte)skivakantie. Welke van deze drie is jouw favoriet?