Op wintersport in hooggelegen skigebieden in de Alpen

Momenteel is het erg lekker weer in de Alpen en naar verwachting blijft het nog wel even zo. Geniet in de hooggelegen skigebieden nog van de sneeuw én het lekkere weer! In deze skigebieden kun je langer genieten van de pistes en dat terwijl het einde van het wintersportseizoen langzaam in zicht komt. Bekijk alvast 4 bestemmingen in hooggelegen skigebieden in de Alpen waar je nu nog een accommodatie kunt boeken!

Ischgl

Ischgl is een zeer geliefde vakantiebestemming voor wintersporters uit alle windstreken, waaronder veel Nederlanders. Dankzij de hoge ligging is Ischgl een sneeuwzekere wintersportbestemming. Daarnaast maakt Ischgl onderdeel uit van het skigebied Silvretta Arena en ontdek je niet alleen de Oostenrijkse pistes, maar ook de Zwitserse pistes! Naar verwachting zal het skigebied geopend zijn tot 1 mei, waardoor je nog even kunt gaan genieten van de sneeuw! Zo’n 90% van de pistes in het skigebied Silvretta Arena ligt boven de 2.000 meter.

Skiën in de omgeving van Ischgl

Skiën in de omgeving van Ischgl

Sölden

Een andere sneeuwzekere wintersportbestemming is Sölden. Dit bruisende skidorp is sneeuwzeker van december tot mei! Sölden maakt onderdeel uit van de Ötztal Arena met in totaal 256 kilometer aan piste. Iedereen kan zich hier vermaken en uitleven. De maximale hoogte is 3.250 meter. Je vindt hier ontelbaar veel bergtoppen van boven de 3.000 meter, een verademing voor een wintersportliefhebber. Daarnaast is de vlakkere Tiefenbach gletsjer een mekka voor snowboarders.

Ontdek ook de prachtige omgeving van Sölden

Ontdek ook de prachtige omgeving van Sölden

Saas-Fee

Saas-Fee wordt ook wel de ‘Parel van de Alpen’ genoemd en dat is niet voor niks! De ligging van het skidorp is prachtig en Saas-Fee wordt omringd door maar liefst 13 bergtoppen van ruim 4.000 meter! Geniet van de adembenemende uitzichten en ski in het zeer unieke én sneeuwzekere skigebied Saas-Fee. Op de befaamde Fee-gletsjer kan zelfs ook in de zomer worden genoten van skiplezier. Wist je dat de pistes reiken tot een hoogte van 3.600 meter? Wauw, dat wordt genieten!

Hotel Metropol in het centrum van Saas-Fee

Hotel Metropol in het centrum van Saas-Fee

Les Deux Alpes

Ten slotte hebben we Les Deux Alpes gekozen voor dit lijstje met hooggelegen skigebieden in de Alpen. Les Deux Alpes ligt in het skigebied Les Deux Alpes 3600 met 225 kilometer aan pistes. Daarnaast behoort Les Deux Alpes tot één van de beste après-ski bestemmingen van Frankrijk. Geniet hier van de mogelijkheden van een groot en sneeuwzeker skigebied. Een heuse topbestemming in de Franse Alpen met zeer grote hoogteverschillen en plezier voor ieder niveau.

Ga op ontdekking in de omgeving van Les Deux Alpes

Ga op ontdekking in de omgeving van Les Deux Alpes

Nog meer hooggelegen skigebieden

Dit zijn slechts 4 voorbeelden van hooggelegen skigebieden waar je in het voorjaar nog kunt genieten van de pistes. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en meer hooggelegen skigebieden of gletsjers. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Zij verzorgen met alle plezier jouw onvergetelijke wintersport vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *