Op wintersport in Neukirchen als 10-jarig meisje

Neukirchen, een van de leukste wintersportbestemmingen waar ik ooit geweest ben! Mijn naam is Sascha en ik ben vorige week begonnen als content marketing stagiaire bij Summit Travel. Vandaag vertel ik je een van mijn eerste wintersportervaringen. Inmiddels is het alweer wat jaren geleden, maar ik herinner het me als de dag van gisteren. Het was kerstvakantie en dus gingen wij heerlijk op wintersport. Dat jaar stond Neukirchen in Oostenrijk op de planning!

Dit was voor mij de vierde keer dat ik op wintersport ging. Ik was nog wat jong en daarom een beginnende skiër en moest dus op skiles, wat ik erg spannend vond omdat de skileraar vaak alleen Duits sprak. Maar dat jaar hadden mijn ouders een hele leuke skischool in Neukirchen gevonden met een fijne skileraar, Skischule Christian Kreidl. De lessen gingen erg goed en ik had het naar mijn zin. Tot op de derde dag, toen ging het mis. We waren met de skiklas aan het afdalen en op de een of andere manier vloog ik over de kop… Ik leek wel een sneeuwbal zoals ik naar beneden rolde en steeds groter werd. Je kan het je wel voorstellen: een klein ontroostbaar meisje van 10 jaar dat weigerde verder te skiën. Gelukkig waren paps en mams in de buurt om mij te troosten.

Redder in nood

De laatste dagen mocht ik gelukkig gewoon met mijn ouders mee. Mijn vader had het perfecte moment uitgekozen voor een dal afdaling, niet dus… Halverwege de afdaling begon het heel hard te waaien en te sneeuwen. Ik zag op een gegeven moment niks meer door mijn skibril en de piste ging ook nog eens kaarsrecht naar beneden (voor mijn gevoel dan…). Maar daar was mijn redder in nood: Christian! Hij kwam aan geskied alsof het niks was, herkende ons gezin en stopte. Hij zei: “Kom op Sascha, je kan het!”. Maar dan in het Duits, wat natuurlijk weer even vertaald moest worden door mijn moeder. Uiteindelijk ben ik heelhuids beneden aangekomen. Bedankt hè pap, voor deze bijna traumatische ervaring…

Wintersport Neukirchen
10 jaar oude Sascha op wintersport in Neukirchen

Gelukkig konden we na het skiën terug naar ons gezellige hotel: ”Hotel Gasthof Unterbrunn” midden in het dorp. Iedere ochtend werd hier een heerlijk ontbijt geserveerd en ‘s avonds een groot buffet. Wij waren er tijdens de kerstdagen, dus er werd flink uitgepakt met het eten! Voor een etentje buiten de deur is Schweini’s een leuk restaurantje in Neukirchen. Een lekkere, typische skihut, geschikt voor een hapje en een drankje. Ook boven op de berg zijn genoeg skihutten te vinden met de welbekende Bratwurst en Kaiserschmarrn. Het skigebied van Neukirchen heet de Wildkogel-Arena. Elke skiër of snowboarder kan hier zijn ei kwijt. Je hebt hier mooie pistes die geschikt zijn voor jong en oud. Voor de waaghalzen heb je er ook een funpark: Snowpark Wildkogel bestaande uit een funslope en voor de kleintjes het Familypark.

Uitzicht-Bergrestaurant Wildkogel

De leukste wintersportvakantie ooit

Deze wintersportvakantie was by far een van de leukste wintersportvakanties, waardoor hij mij het meest is bijgebleven. De pistes in de Wildkogel-Arena zijn gevarieerd en uitdagend voor jong en oud. Niet voor niets staat het gebied bekend als een van de fijnste skigebieden in Oostenrijk. Het is een overzichtelijk dorp met een efficiënt skibussen systeem. Doordat dit dorp niet te grootschalig is zijn er geen lange wachtrijen bij de liften, zelfs niet in de vakantie. Ook de sneeuwzekerheid en sneeuwkwaliteit zijn uitstekend. Overdag hadden we de ski- of snowboardles bij Christian en ’s avonds gingen we de après-ski in. Oké, ik ging toen natuurlijk nog niet feesten, maar voor het eten met papa en mama mee was natuurlijk al een feest op zich. Voor alle ski- of snowboardbenodigdheden kan je terecht bij Sport2000, deze zit naast de gondel. Op de piste en in het dal zijn genoeg skihutten, bijvoorbeeld de ‘Skihaserl’, om aan het einde van de middag een Skiwasser of een Jägerbom achterover te slaan. Het dorp is niet groot maar er is voldoende te doen en aan gezelligheid geen gebrek in dit knusse dorp. Kortom: Neukirchen is een bestemming voor iedereen! Dat is denk ik de reden waarom veel mensen daar terugkomen. Ik ben het zelf zeker nog een keer van plan. Misschien met mijn vrienden of nog een keer met het gezin.

Neukirchen, hoffentlich bis bald!