Wintersport met een groep: echt verrassend leuk!

Wintersport met een groep

Een wintersport met een groep levert gegarandeerd een week/weekend vol gezelligheid en lol op. Met het hele gezin, meerdere gezinnen, een groep vrienden of juist met je collega’s: het wordt hoe dan ook een onvergetelijke vakantie. Voor ieder type gezelschap heb je verschillende dorpen die naadloos aansluiten op jullie voorkeuren. Maar waarom is wintersport met een groep zo leuk? 

Gezellig – sociaal – sportief – hilarisch

Met welk gezelschap je ook gaat, met een groep op wintersport is altijd gezellig. Tijdens een wintersport ben je op een sportieve manier samen. Wanneer je met een grote groep bent, ga je vaak in kleinere groepen overdag tochten maken. Het is ontzettend gezellig om onder het ontbijt, de lunch en het diner met de hele groep samen te komen. Gedurende het ontbijt bespreek je al welke routes je af gaat leggen en waar je met elkaar afspreekt tijdens de lunch. Wanneer je op de juiste plek afspreekt kunnen ook de mensen die niet de piste op gaan hierbij zijn. Spreek bijvoorbeeld eens bij het restaurant bovenaan het bergstation van de gondel af!

Als je met een grote groep bent, zijn er vaak meerdere mensen die een of meerdere dagen niet willen skiën en andere leuke dingen gaan doen. Ben je niet zo sportief, maar wel een natuurliefhebber, dan kan je natuurlijk ook de bergen op een andere manier ontdekken. Wat dacht je van een ritje met de gondel, met de auto door de bergen rijden of sneeuwschoen wandelen? Er is altijd wel iemand in de groep die mee wilt après-skiën, of die juist vroeg met je op pad wilt om de first tracks te zetten. In een groot chalet kun je gezellig spelletjes met elkaar spelen. Na een aantal dagen zal je je “wintersportmaatje” hebben gevonden. En wat dacht je van de voor- en napret van de wintersport? Ga bijvoorbeeld van tevoren met zijn allen naar een indoor skihal, of juist na afloop van de wintersport met elkaar borrelen. Je kunt natuurlijk ook de après-ski herbeleven met de groep in een Nederlandse skihut. Dit resulteert gegarandeerd in een hilarische en onvergetelijke avond! 

Gezellige groep

Lekker knus met je familie

Door de drukte van het dagelijkse leven zie je je familie misschien niet zo vaak als je zou willen. Een gehele vakantie naast elkaar op een bedje aan het water liggen is dan natuurlijk meteen het andere uiterste. Daarom is een familie wintersport ontzettend leuk. Je zit op wintersport namelijk niet de gehele dag op elkaars lip, maar je bent op een sportieve manier met elkaar bezig! Ook voor oma en opa is het heel leuk om mee te gaan op wintersport. Wanneer zij niet meer mee op de latten kunnen of durven, is het wel mogelijk om mooie wandelingen te maken door de sneeuw en te gaan kijken bij de eerste lessen van de kleinkinderen. Wie weet krijg je ze zelfs zo ver om op de kleintjes te passen terwijl jullie lekker gaan après-skiën. 😉 Oma en opa vinden het hoogstwaarschijnlijk geweldig om wat tijd door te brengen met hun geliefde kleinkinderen. De kleintjes leren hun nichtjes en neefjes op een sportieve manier goed kennen en vermaken elkaar. En wat is er nou leuker dan met de gehele familie de kleintjes aanmoedigen met de skiwedstrijden aan het einde van de lesweek? 

Wintersport met een groep familie

Of met je geliefde en minder geliefde collega’s…

Er is geen betere manier om je collega’s te leren kennen dan op wintersport. Je ziet op de ski’s al snel wie de sportievelingen van de groep zijn. Samen klungelen wanneer je voor het eerst gaat skiën of juist met elkaar de tofste routes skiën. Dan blijkt die grote mond van Pietje van Finance toch niet helemaal terecht te zijn.. 😉 Iedere avond afsluiten met een lekkere borrel in een van de skihutten of juist de hele avond spelletjes spelen? Die ene saaie collega blijkt dan toch wel erg leuk te zijn! Een bedrijfswintersport is een goede teambuildingsactiviteit ver van kantoor. Je leert je collega’s nergens beter kennen dan op vakantie en buiten de formele sferen van kantoor om, en misschien krijg je ook nog wat meer respect voor je baas (deze zin moest ik er uiteraard van mijn eigen baas erin zetten😉). 

Bedrijven kiezen vaak voor een mini ski, dit is een lang weekend naar een skigebied naar keuze. Je hebt met al je collega’s een erg gezellige tijd waar je nog lang over na zult praten. Eenmaal terug op kantoor pluk je hier de vruchten van, je weet namelijk precies wat je aan elkaar hebt. Ben je er als collega niet bij geweest, dan heb je echt iets gemist! 

Collegas in de zon

Of uiteraard gewoon met je beste maatjes! 

Een week wintersporten met vrienden staat garant voor een week vol met quality time. Van spelletjes, tot avondrodelen, tot après-skiën, grote kans dat tijdens een wintersport met vrienden alles aan bod komt. Het maakt niet uit op welke leeftijd je met je vrienden op wintersport gaat, het is altijd leuk. Of jullie met een groep jongeren gaan of met verschillende vrienden met complete gezinnen, een wintersport met zijn allen is ontzettend leuk! Ga bijvoorbeeld naar een van de Dutchweek events, zoals Dutchweek Saalbach, en raak een week lang niet uitgefeest. Of ga juist naar een wat kleiner skigebied waar je elkaar steeds weer tegenkomt. Neem wel die grote lolbroek van de groep mee, want op wintersport kun je zo gek doen als je wilt, zonder dat je raar aangekeken wordt!

Wanneer je met meerdere gezinnen gaat is het heel gezellig voor de kinderen om met elkaar op les te gaan en in de sneeuw te spelen. Met een grote groep heb je altijd meerdere mensen die op hetzelfde niveau skiën waardoor het leuk is om met die mensen op pad te gaan. Ook zijn er altijd mensen bij die zin hebben om te après-skiën. Zit je in een klein gebied? Dat maakt helemaal niks uit als je met een grote groep bent, jullie maken toch wel jullie eigen feestje!

In de lift met een groep

Wil jij weten wat de leukste gebieden zijn met een grote groep? Neem dan gerust contact met ons op en vertel jullie wensen, zodat wij op zoek kunnen gaan naar de perfecte wintersport voor jullie. Weten jullie al in wat voor een accommodatie jullie willen verblijven? Lees gerust eens onze blog om erachter te komen wat de voordelen van verschillende type accommodaties zijn.