Wintersporten met kerst: dat moet je een keer gedaan hebben

wintersporten met kerst

Hoewel afgelopen weekend ook de lage landen wit kleurde, zijn de sneeuwcondities in de Alpen om van te dromen! Vandaar dat we het niet zo’gek plan vinden om je te overtuigen dit jaar met kerst wel naar de Alpen te gaan. Ontdek nu waarom je dit jaar wel met Kerst naar de sneeuw moet! 

1. Sneeuwzeker

Een inkoppertje: de kans op een witte kerst is groter! Er zijn zelfs diverse wintersportgebieden waar je altijd wel op sneeuw kunt rekenen. Mede door de hoogte, geografische ligging en natuurlijk ook als Koning Winter een goede bui heeft zit je in de Alpen goed. Logisch maar afgelopen jaren zeker niet vanzelfsprekend. En met nog meer sneeuw dit weekend zit je tijdens de feestdagen wel

wintersporten met kerst

2. Kerstmarkten en lokale tradities

Je kent ze vast wel, de kerstmarkten met sfeervolle kerststalletjes, hapjes gemaakt van lokale producten, lichtjes en een glas glühwein. Menig dorp in de Alpen wordt omgetoverd tot een knusse kerstbestemming. Daarnaast heb je te maken met lokale tradities als optochten, kerstdiensten en speciale vieringen. Want zowel Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië hebben hun eigen manier van kerst vieren.

wintersporten met kerst

3. Ken je monsters

December staat natuurlijk in het teken van festiviteiten. Echter kennen veel landen ook mythen en legendes waarbij je goed op moet letten of de monsters je niet komen halen tijdens de feestdagen. Gekkigheid? Ongetwijfeld, maar ben je er toch op vakantie dan is het wellicht leuk je te verdiepen in de lokale folklore. Zo sta je ook niet te kijken wanneer Hans Trapp ineens op de deur van je appartement klopt.

wintersporten met kerst

4. Duitsers vieren kerst vaak thuis en ….

Rond de feestdagen tref je algemeen gezien minder Duitsers aan. Zij zijn wat meer gehecht aan de traditie van kerst thuis vieren met de familie. Mocht je dit een goede motivatie vinden te gaan, dan is de kerstperiode een geschikte tijd. Is Oostenrijk je bestemming, dan zit je gebakken! Het is daar namelijk traditie om je schoen te zetten met kerst. Ben je overgeslagen door onze goedheiligman, dan heb je in Oostenrijk een tweede kans. Zorg dat je deze niet mist dus!

5. De pistes zijn in top conditie

Je leest er volop over, je droomt weg bij het kijken van de filmpjes en je bent maar liefst al 4 dagen aaneengesloten vrij… kortom, wat houdt je thuis? Vraag snel vrij bij je baas en ga naar de sneeuw. Sinds jaren zijn de condities niet zo goed geweest, dus geniet van de start van het wintersportseizoen in de sneeuw!

Wil jij nu ook een keer met kerst op wintersport of vind je het voor herhaling vatbaar, bekijk dan onze speciale kerst last-minutes!