Wintersportnieuws: Paassneeuw voor de Alpen en nieuw record zwemkleding skiën in Sochi

wintersportnieuws

In onze laatste blogartikelen opperden we dat de lente het stokje inmiddels heeft overgenomen van de winter, maar wat blijkt: het sneeuwt weer in de Alpen. Aan de andere kant, ging men in Rusland gewoon in zwemkleding de piste op… Dit zorgt natuurlijk weer voor interessant wintersportnieuws, want het seizoen is tenslotte nog niet helemaal voorbij. 

Sneeuw maakt einde aan heerlijk lenteweer

De afgelopen dagen werden op diverse plekken in de Alpen bijna zomerse temperaturen gemeten en nu valt er sneeuw. Het kan snel omslaan, oftewel “april doet wat hij wil”. Terwijl de sneeuw hoog in de bergen valt, loopt men in de dorpen met een paraplu. Het goede nieuws is wel, dat de sneeuwgrens langzaam zakt. Tot onder de 1000 meter is de verwachting en dat is mooi, want dan zullen ook veel dorpen weer langzaam wit kleuren. Leuk voor de mensen die met Pasen gaan skiën. Hier alvast wat foto’s.

wintersportnieuws
Sölden

wintersportnieuws wintersportnieuws

Met 210 kilometer per uur onderuit gaan op de piste

Het gebeurde Simon Billy op de snelheidspiste in het Franse Vars. Jaarlijks worden hier de snelheidsrecords verbroken en ook de Fransman waagde een poging. Echter liep dat niet helemaal zoals gepland en Billy verloor bij een snelheid van 210 km/u de controle over zijn ski’s. Hij kwam ten val en gleed een flink aantal meters naar beneden. Hij kwam er goed vanaf en hield slechts schaafwonden en een ontwrichte elleboog over aan zijn glijpartij. Arme Billy:

25 ongelukken in 1,5 uur door ijzige skiroute bij Zürs

De pisteredding in Zürs kon afgelopen week de mouwen opstropen. De ongeprepareerde skiroute 139 op de Ochsenböden bleek zo ijzig te zijn dat binnen anderhalf uur 25 mensen ten val kwamen. De route kent een hellingsgraad van 35% en ijzige heuvels zorgden ervoor dat vijf skiërs uit o.a. België en Nederland blessures opliepen. Terwijl de pisteredding hen hulp bood, kwamen nog 20 andere wintersporters ten val. Uiteindelijk werd besloten om de route te sluiten.

In bikini en zwembroek op de piste

In het Russische Sochi, ook wel bekend van de Olympische Spelen, werd onlangs het wereldrecord zwemkledingskiën verbroken. Vorig jaar stonden er 1008 wintersporters in bikini en zwembroek op de piste en vestigden met dat aantal een wereldrecord. Dit jaar waren het er ongeveer 1200, dus je zou zeggen: “record verbroken”. Leuke beelden, dat sowieso.

Medewerker skigebied vindt goudklomp ter waarde van $136.466

In het Nieuw-Zeelandse Cardrona Alpine Resort werd een wel heel bijzondere vondst gedaan. Tijdens werkzaamheden aan een nieuwe lift, trof medewerker Dave Collett een 3,1 kilo zware goudklomp aan. Hij kwam deze tegen toen hij hielp een greppel te graven en kon zijn ogen niet geloven. Zijn ‘goudklompje’ is op de huidige markt zo’n $136.466 waard. Collett kreeg alle credits voor zijn vondst, maar mocht het goud niet houden. De opbrengst ervan zal waarschijnlijk gebruikt worden voor de ontwikkeling van het skigebied.

wintersportnieuws wintersportnieuws