Wintersportnieuws: ’te veel sneeuw’ in Amerika en skiërs bijna opgeblazen

wintersportnieuws

Wintersportnieuws uit Oostenrijk en Amerika waar diefstal, explosies en sneeuwstormen deze week de boventoon voerden. Spanning en sensatie dus!

Vermiste ski

In het Astental kwamen twee toerskiërs terecht in een lawine. Beide kwamen ongedeerd uit de strijd, maar zochten later nog wel door naar een verloren ski. Zij deden dit met behulp van een lawinesonde. Een wandelaar die de lawine had zien plaatsvinden, dacht daardoor dat de skiërs opzoek waren naar een persoon en schakelde de hulpdiensten in. Deze kwamen in grote getale opdagen. Met 45 man, twee helikopters en lawinehonden welteverstaan. De reddingsactie werd al snel gestaakt- vals alarm.

wintersportnieuws
Een lawinesonde is een belangrijk hulpmiddel bij het zoeken naar overlevenden.

Betrapt

In Obertauern werd deze week een man gearresteerd nadat hij onder een valse naam wilde inchecken bij zijn hotel. De receptioniste vertrouwde de 38-jarige Pool niet en schakelde de politie in. De man bleek een gezocht crimineel te zijn. Hij had al bij meerdere hotels in de buurt ingecheckt onder een valse naam en daar geld en sieraden gestolen. €12.500 euro had de man bij elkaar weten te sprokkelen, voordat de alerte receptioniste zijn avontuur beëindigde.

Te veel sneeuw

Een skigebied sluiten vanwege te veel sneeuwval? In het Amerikaanse Jackson hole gebeurde het. Het populaire skiresort werd geteisterd door sneeuwstormen waardoor de stroom was uitgevallen en de liften niet meer konden draaien. Door de storm viel er in 2 dagen tijd zo’n 75 centimeter sneeuw. Er viel dit jaar sowieso al veel sneeuw in Jackson. Bij elkaar opgeteld al meer dan 10 meter…

wintersportnieuws
De stroomvoorziening van Jackson Hole was tijdelijk uitgeschakeld…

Explosieven

In het Amerikaanse Crystal Mountain skigebied zijn twee skiërs met de schrik vrijgekomen. De twee omzeilden de afzetlinten van een gesloten regio en dachten dat het een goed idee was om daar te gaan skiën. Het gebied was afgezet om met behulp van explosieven lawines te voorkomen. Twee explosieven gingen af vlak naast de skiërs. Beide raakte niet gewond, maar zijn wel flink geschrokken. Uiteindelijk kregen ze een boete van 1000 dollar en is één van de twee ontslagen. Hij was namelijk in dienst van het skigebied.

Altijd op je hoede zijn en je gezonde verstand gebruiken nietwaar?

Bron: skiinformatie.nl