Wintersportnieuws: skigebied opent zonder sneeuw, Duitse tolwet lijkt definitief rond te zijn

Van golfen in de sneeuw tot het bouwen van sneeuwpokémon. Het leven in de wintersportgebieden staat nooit stil en dat zorgt natuurlijk zo nu en dan voor leuke, bijzondere en bizarre momenten. Summit Travel heeft het meest opvallende wintersportnieuws van de afgelopen dagen kort voor je samengevat.

Duitsland zet omstreden tolwet door

Eerder dit jaar schreven we over de beoogde, omstreden Duitse tolwet. Inmiddels is hier meer over bekend en lijkt het toch definitief te gaan zijn: we gaan tol betalen voor de Duitse Autobahn. De Duitsers zelf moeten er overigens ook aan geloven, al worden zij gecompenseerd door een verlaging van de wegenbelasting. Voor de Nederlandse automobilist lijken de prijzen te variëren. Zo betaal je voor een 10-dagen pas €2,50 tot €25,00, afhankelijk van de grote van de auto. Voor een 2-maanden pas is dit €7,50 tot €50,00. Ook de grensgebieden lijken de dans niet te gaan ontlopen. Omringde landen zijn het niet eens met de plannen van Duitsland en dreigen een klacht in te dienen bij het Europees gerechtshof.

De gelukkigste Oostenrijkers vind je in Tirol

Althans, dat stelt een onderzoek van meinungsraum.at. De inwoners van Tirol zijn (naar zeggen) politiek gezien het meest stabiel en hebben het meeste zekerheid qua werk. Zelf zijn de Oostenrijkers kritisch over het onderzoek. Zij zeggen dat er op meer variabele punten onderzoek verricht moet worden. Zo liggen de prijzen in Tirol vanwege het toerisme bijvoorbeeld een stuk hoger en is de druk om een betaalbare woning te vinden groter. Op een schaal van 1-10 geven de inwoners van Tirol zichzelf een 6,9. In Wenen en Niederösterreich is dit cijfer een 6,7. Kleine verschillen, dat wel, maar wellicht net een stukje extra ‘happiness’ die ervoor zorgt dat wij jaarlijks met een glimlach worden ontvangen in de Oostenrijkse skigebieden.

De gelukkigste Oostenrijkers komen uit Tirol Foto: TP/OTS

Sneeuwgolf in het Franse Val d’Isère

Wist je dat Summit Travel in een ver verleden ook golfreizen aanbood? Dit ging echter wel om golfen op keurig gemaaid gras. Het Franse Val d’Isère heeft besloten dat je ook prima kunt golfen in de sneeuw en organiseert daarom een golftoernooi in de winter. Afgelopen weekend kon je puts maken in het Franse skidorp, dat het golftoernooi organiseert ter bevordering van het wintertoerisme en met deze creatieve nieuwe ‘wintersport’ hoopt meer naamsbekendheid te creëren. Lijkt jou het wat?

Skigebied opent zonder sneeuw

In het Australische skigebied Mt. Buller duurt het nog even voordat de eerste natuursneeuw verwacht wordt. Echter kan er al geskied worden. Het skigebied heeft namelijk het nieuwe technische hoogtepunt ‘De Snowfactory’ aangeschaft. Met deze machine is het mogelijk om bij alle temperaturen sneeuw te maken. Niet genoeg om heel het skigebied van een laag sneeuw te voorzien, maar wel voldoende om de echte fanatiekelingen alvast de eerste meters in de ‘sneeuw’ te laten maken. In de video zie je de Snowfactory in actie in Lenzerheide. Prachtig toch?

Nieuwe rage om Pokémon sneeuwpoppen te bouwen?

Nog niet zo lang geleden ontstond er een rage omtrent het telefoonspelletje Pokémon Go. Deze storm is inmiddels weer een beetje gaan liggen, maar desondanks blijft Pokémon een sterk gevestigde naam en een wereldwijd fenomeen. Het gebeurt daarom ook wel eens dat er in plaats van een traditionele sneeuwman een heuse sneeuwpokémon wordt gebouwd. Best knap nietwaar?

wintersportnieuws wintersportnieuwswintersportnieuws

Bron: skiinformatie 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *