Wintersportnieuws: met veel geluk een lawine ontwijken, Summit Travel winnaar Snowplaza Award

wintersportnieuws

Trots, tragedie en sensatie, het was weer een week vol uitersten. Graag brengen we je het wintersportnieuws uit de skigebieden. Deze week in het speciaal aandacht voor de Snowplaza Awards

Summit Travel de beste wintersportaanbieder

Over nieuws gesproken, vandaag bracht goed nieuws naar het Summit Travel kantoor. De winnaars van de Snowplaza awards zijn bekend gemaakt en Summit Travel is verkozen tot beste wintersportaanbieder. Daar zijn we natuurlijk mega trots op en we bedanken dan ook iedereen die op ons heeft gestemd. Gaan we het vieren? Uiteraard! Volgende week met het team tijdens Dutchweekend Gerlos.

wintersportnieuws

Podiumplaats voor de Zillertal Arena

Dutchweekend Gerlos betekent skiën in de Zillertal Arena. Dit gebied noemden we eerder al een topper en vandaag heeft ook de Snowplaza Awards dat bevestigd. In de categorie ‘beste skigebied 2017’ heeft de Zillertal Arena een tweede plaats behaald. Ook in andere categorieën haalde het skigebied de top 5: als familieskigebied, beginnersgebied en après-skigebied. De Cin Cin (Gerlos) werd verkozen tot beste après-ski locatie van 2017. Volgende week vinden hier de mooiste feestjes plaats tijdens het Dutchweekend Gerlos.

wintersportnieuws

Van de regen in de drap

Afgelopen weekend bracht de regen veel ellende naar de Alpen. Althans, in de lagergelegen gebieden. De week ervoor was het nog genieten met temperaturen die opliepen tot boven de 15 graden. De regen die erna kwam had een dodelijk effect op de sneeuw. In het Zwitserse Engelberg besloten ze zelfs een groot deel van het skigebied te sluiten. Gelukkig kunnen gedupeerde wintersporters nog wel terecht op de Titlis gletsjer. Naast Engelberg, sluit Zell am See (naar horen zeggen) de Maiskogel als gevolg van de regenval. Eén ding is zeker: de sneeuwlaag heeft een flinke tik te verwerken gehad.

Kunstsneeuw mogelijk slecht voor het milieu

De productie van kunstsneeuw is een prachtige oplossing om een gebrek aan sneeuwval op te vangen. Tenminste als je het bekijkt uit het perspectief van de wintersportliefhebber en de skigebieden. Natuuractivisten protesteren al tijden tegen de massale productie van kunstsneeuw. Zij zeggen dat dit slechte gevolgen heeft voor het milieu. Een onderzoek van Susanne Popp, een bekend natuurwetenschapster, wijst uit dat het zowel positieve als negatieve gevolgen heeft. De opslag van het water zorgt voor een hogere zuurgraad in de bodem, waardoor diverse plantensoorten in de Alpen worden aangetast. Aan de andere kant heeft dit ook weer een positief effect op de vegetatie. De discussie zal dus nog wel even voortduren…

wintersportnieuws

Lawine ontwijken

De vele lawineongevallen zijn een smet op een verder mooi wintersportseizoen. Ook afgelopen week ging het weer mis in Sölden en in St. Anton. Deze man in Slowakije had meer geluk:

Bronnen: Skiinformatie, Snowplaza