Wintersportnieuws: Angstige momenten in skilift, nieuwe après-ski shot en afwasser blijkt ski-dief

Afgelopen weekend waren de meeste camera’s gericht op de ontwikkelingen in eigen land. Echter heeft het leven in de wintersportgebieden niet stilgestaan en vallen er weer genoeg leuke, vervelende, bijzondere en schokkende berichten te melden. Wij brengen je een samenvatting van het meest opvallende wintersportnieuws van de afgelopen week.

Man knalt vol tegen eigen vrouw op

Een slecht huwelijk lag wellicht ten gronde aan een horrorbotsing afgelopen zondag in het Oostenrijkse Lech. Man en vrouw skieden gezamenlijk met lange bochten naar beneden en botsten uiteindelijk vol tegen elkaar aan. De man bleef ongedeerd, maar de vrouw moest per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd worden. Zij liep flinke verwondingen op. Hopelijk komt het weer goed!

Afwasser is undercover ski-dief

In Saalbach is een 33-jarige Slowaak opgepakt voor het stelen van meerdere paren ski’s. De man was werkzaam als afwasser bij een horecagelegenheid in het dorp. Hij hield er naast afwassen nog een andere hobby aan over, namelijk het stelen van ski’s. De politie trof diverse sets aan, waaronder een aantal kinderski’s. De man had ze al ingepakt en de ski’s leken er klaar voor om getransporteerd te worden. Indien jouw set gestolen is in Saalbach, dien je contact op te nemen met de politie. Wellicht stonden ze bij de Slowaak thuis…

wintersportnieuws

Hotel van zeecontainers in Georgisch skigebied

In Georgië staat wel een heel bijzonder hotel. Het Quadrum Ski and Yoga Resort is volledig opgebouwd uit oude zeecontainers en is onderdeel van een recyclingproject. Tevens zijn er alleen lokale ondernemers aanwezig geweest bij de bouw van dit luxe resort. Wat denk jij? Klinkt het als een plek om te verblijven?

wintersportnieuws wintersportnieuws

Angstige momenten in Italië

De harde wind zorgde er vorige week voor dat circa 130 mensen vast kwamen te zitten in een skilift in het Italiaanse Piemonte. Spannende momenten, want de lege zitjes spinden bijna 360 graden in de rondte, terwijl de skiërs van dichtbij toekeken. Uiteindelijk duurde het even voordat de reddingsactie geslaagd was, namelijk zo’n 2 uur. Je zal maar in die stoeltjeslift gezeten hebben…

Is ‘Kloane Tiroler’ het nieuwe après-ski shotje van Oostenrijk?

In Oostenrijk heeft men een nieuwe topper aan het toch al ruime assortiment après-ski drankjes toegevoegd.  De Kloane Tiroler is een vijgendrankje verpakt in een klein doorzichtig flesje (20 ml), dat goed lijkt aan te slaan in menig après-ski bar. Het drankje heeft een alcoholpercentage van 17%.
De gespiegelde K staat overigens niet voor ‘Kloane’, maar is een soort ode aan het Tiroler accent, waar de K anders uitgesproken wordt. Althans, dat maken de ontwikkelaars ervan.

wintersportnieuws
Foto: skiinformatie.nl