Deze wintersporttypes kom je volgend seizoen zeker tegen op de piste!

Een wintersportvakantie met vrienden of familie is wat ons betreft de leukste vakantie van het jaar! Het zijn de vakanties waar nog jaren over wordt gepraat vanwege alle hilarische herinneringen. Je hebt in iedere wintersportgroep wel een aantal gekkies die de week toch net wat leuker maken. Welk typetje is de meest spraakmakende van jouw groep? Wij hebben de leukste wintersporttypes op een rijtje gezet!

1. De shotter

Van shotjes tijdens een hilarisch potje krokodillen tot shotten tijdens een bloedstollend potje nagelen, de shotter is er helemaal voor in. Sterker nog: de shotter initieert het iedere dag opnieuw. Verblijf je in een chalet, dan moet Stef stuntpiloot waarschijnlijk ook mee. Hebben ze een dartboard in de après-ski, dan kunnen jullie natuurlijk niet gaan darten zonder er een drankspelletje van te maken. Gaat de shotter even naar de wc tijdens de lunch? Dan komt hij of zij altijd wel terug met een dienblad vol Jägerbombs of schnapps! Altijd lachen, gieren en brullen met de shotter. De volgende ochtend is de shotter vaak wat minder gezellig, maar dan zorgt hij of zij er wel voor dat de eerste shotjes om 11 uur weer klaarstaan!

2. De pechvogel

Geef hem één, misschien twee dagen op de piste en het is alweer klaar. Of hij nou een inschattingsfout maakt bij het instappen van de lift of bij het volgen van het smalle bergpad, bij de pechvogel zit het niet mee. Ook raakt de pechvogel regelmatig zijn zonnebril, portemonnee, helm en handschoenen kwijt. Er is dan ook niemand die er heel raar van opkijkt wanneer dit soort onhandige dingen gebeuren bij de pechvogel.

wintersporttypes De pechvogel

3. De early bird skiër

Early bird skiërs. Dat zijn meestal de meest fanatieke wintersporters uit de groep. Gaan de skiliften om 9 uur open? Dan staat de early bird skiër al om half 9 paraat! Er gaat geen vakantie voorbij zonder dat ze de zogenoemde ‘’first tracks’’ hebben geskied. Dit zijn de wintersporters puur sang die al staan te trappelen als het de avond voor de skidag begint te sneeuwen.

4. De poederjager

Verse poedersneeuw, daar gaat het hart van de poederjager sneller van kloppen. Ieder moment van de dag houdt de poederjager het weerbericht in de gaten om te kijken of er nog een nieuwe sneeuwdump gaat vallen. De poederjager leeft onder het motto ‘’no friends on powderday’’ en gaat het liefst nog in zijn eentje op stap om de lekkerste off-piste afdalingen te maken. Ieder stukje off-piste wordt meegepakt en je ziet hem als een soort adelaar uit de lift zoeken naar het volgende stukje verse sneeuw waar hij een afdaling kan maken. De poederjager gaat tijdens zijn vakantie het liefst naar sneeuwzekere skigebieden zoals Obertauern of Sölden, hier heeft hij de meeste kans om verse poedersneeuw te vinden!

wintersport type De poederjager

5. De pilsbaas

De pilsbaas gaat maar voor een ding op wintersport, de grote pullen bier. Deze persoon ontbijt nog net niet met een halve liter erbij. Voor deze persoon is een wintersportvakantie de perfecte week om op ieder moment van de dag te mogen genieten van een flinke goudgele rakker.

6. De te zware top skiër

Ken jij hem? De persoon met flink overgewicht, waarvan je denkt dat hij nog geen sprintje kan trekken, die alle ogen naar zich toe trekt op het moment dat hij op de ski’s stapt? Niet alleen komt hij prachtig de berg af, hij is ook behendiger dan ooit gedacht. Hij is de skileraar van de groep en laat het skiën er ongelofelijk makkelijk uit zien. Altijd weer een verrassing…

De dikke topskiër

7. De overmoedige

Meteen dag 1 de après-ski in en kruipend eruit. Geen rekening houdend met het feit dat je in het donker nog die laatste piste moet nemen. De overmoedige, die doet dat wel even… Om uiteindelijk met een verdraaide knie en zonder spullen beneden te komen. Om de volgende ochtend vol berouw wakker te worden, want niemand wil op dag 2 met de verzekering aan de telefoon zitten, op zoek gaan naar een dokter en ook nog spullen moeten huren…

8. De bangerd

De bangerd staat in poephouding op de ski’s. Hilarisch om te zien, maar tegelijkertijd ook wel erg sneu. De bangerd is makkelijk te overtuigen om toch mee te gaan naar boven, want stiekem vindt deze persoon het erg gezellig, maar angst is de grootste valkuil tijdens de wintersport. Dus het skiën zal een lastig verhaal worden tijdens jullie vakantie…

Wintersporttypes: De bangerd

9. De overbezorgde regeltante

De regeltante, die heeft het allemaal al helemaal bedacht. Hoe laat jullie gaan ontbijten hoe laat jullie de lift nemen, welke pistes jullie nemen, waar jullie gaan lunchen, tot hoe laat jullie gaan skiën, waar en wanneer jullie gaan dineren en natuurlijk heeft diegene ook het plan voor na het diner al bedacht. Erg fijn wanneer je je eens lekker wilt laten ontzorgen, je hoeft je nergens druk om te maken, naja, behalve dat je natuurlijk wel op tijd moet komen. Want deze control freak houdt niet van mensen die te laat komen. Natuurlijk wil je ook wel eens even relaxen en hoop je dat de regeltante even haar eigen plan trekt.

10. De klungelige houten klaas

De houten klaas komt de berg af met een hele statische houding. Het ziet er verre van sportief uit en je zou denken dat hij op dag 2 al ieder bot in zijn lichaam gebroken zou moeten hebben, maar het tegendeel is waar. De houten Klaas heeft dan wel de motoriek van een wandelende tak, maar deze persoon heeft eigenlijk heel veel controle over zijn of haar ski’s. Deze persoon is wel hilarisch om mee te gaan skiën, terwijl jij ieder bochtje stuk gaat van het lachen, is deze persoon bloedserieus zijn afdaling aan het maken. Vaak gaat het goed, maar de houten klaas wordt nog wel is in de steek gelaten door zijn motoriek. En dat levert de mooiste momenten op!

Houten Klaas

11. Het verborgen talent

Het verborgen talent heeft hooguit een week ervaring met skiën of snowboarden. Hij of zij heeft ooit een keer met werk of studie een week in de bergen gezeten en wat lessen gehad. Voor de gezelligheid besluit het verborgen talent alsnog mee te gaan op wintersportvakantie en dat pakt er goed uit. Op aanraden van de groep begint het verborgen talent op de beginnersweide beneden bij het dorp. Maar iedereen kijkt zijn ogen uit wanneer deze persoon al direct mooie ronde bochten naar beneden maakt. Uiteindelijk gebeurt hetgeen wat niemand had gedacht: tijdens de eerste dag kan het verborgen talent al met de groep mee over de rode pistes!

12. The Jerry

Losse skischoenen, ruimte tussen de skibril en helm, moeite hebben met het dragen van de ski’s, uit de lift vallen en veel meer onhandige dingen tijdens of naast het skiën. Dit alles is tekenend voor de ‘’Jerry’’ uit de groep. Deze persoon kan gewoon niet wennen aan alles wat bij wintersport komt kijken en er gaat geen dag voorbij zonder dat er iets heel onhandigs gebeurt bij de Jerry van de groep. Mede dankzij al deze onhandige dingen blijft The Jerry ieder seizoen toch een van de leukste wintersporttypes in de groep!

Wintersporttypes Jerry of the day

13. De wandelende jukebox

Tijd voor après-ski! De wandelende jukebox kan niet ontbreken tijdens je wintersportreis. Ik overdrijf niet als ik zeg dat deze persoon écht ieder nummer woord voor woord mee kan zingen. Van Oostenrijkse après-ski muziek tot alle bekende discoplaten of rapmuziek. Iedereen staat te kijken zodra de wandelende jukebox weer alle nummers staat mee te lallen tijdens de après-ski.

14. De ijdeltuit

“Zolang ik er maar goed uitzie”, dat is het motto van de ijdeltuit in de groep. De nieuwste wintersportkleding, altijd matchende outfits en zodra de helm afgaat moeten de haren weer goed zitten en gaat de flitsende zonnebril op. De ijdeltuit wordt graag gezien en showt ook graag de foto’s op the Gram. “Selfie!” is dan ook het woord dat het meest uit de mond van de ijdeltuit komt.

Wintersporttypes ijdeltuit

Mede dankzij alle verschillende soorten wintersporttypes blijft de wintersport de leukste vakantie van het jaar. Herken jij jezelf of je vrienden in een van de bovenstaande types? Of ben je tijdens je wintersportvakantie nog een ander type tegengekomen? Laat dan gerust een bericht achter! En heeft de wintersportkoorts je al te pakken, neem dan alvast een kijkje tussen alle prachtige accommodaties in ons ruime assortiment, de meeste accommodaties kun je alweer boeken voor seizoen 2022/2023.