Het Zillertal: één van de bekendste skigebieden in Tirol

Het Zillertal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is één van de bekendste en meest populaire wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Dit heeft het dal met name te danken aan de bekende en veelgeprezen Oostenrijkse gastvrijheid en ‘gemütlichkeit’. In het dal vind je vele verschillende skidorpen met elk eigen karakteristieken en bijzonderheden. Wat dacht je van Mayrhofen met de bruisende après-ski of van het rustige skidorp Finkenberg? In deze blog vertellen we je in het kort meer over het skigebied Zillertal en de skidorpen waar wij accommodaties aanbieden! 

Het skigebied Zillertal

In het skigebied Zillertal ontdek je in het hele gebied 491 kilometer aan pistes. Hiermee behoort het skigebied tot de skigebieden in de Alpen met meer dan 400 kilometer aan pistes. In totaal geniet je van 99 kilometer blauwe pistes, 303 kilometer rode pistes en 89 kilometer zwarte pistes. Het skigebied Zillertal bestaat uit vier deelgebieden: Zillertal Arena, Zillertal 3000, Mayrhofen Bergbahnen en Hochzillertal-Hochfügen. Met de  Zillertal Superskipass kun je in al deze deelgebieden terecht. Wist je dat je in het Zillertal 365 dagen per jaar kunt skiën?! Dit is mogelijk dankzij de reusachtige Tuxer Gletsjer met een maximale hoogte van 3.250 meter!

Sneeuwpret in het skigebied Zillertal
Sneeuwpret in het skigebied Zillertal

Finkenberg

Het eerste dorp in het Zillertal waar wij accommodaties aanbieden is Finkenberg. Op een hoogte van 840 meter ligt Finkenberg grenzend aan het Tuxertal. Finkenberg ligt in een schitterende omgeving en is de tegenpool van het bekende skidorp Mayrhofen. Daarmee is Finkenberg een ideale wintersportbestemming voor families en wintersporters die op zoek zijn naar rust. Vanuit het skidorp kun je direct naar de pistes van de Penken. Het mag dan een rustige wintersportbestemming zijn, in Finkenberg vind je verschillende gezellige restaurants en barretjes. Daarnaast zijn er twee discotheken.

Fügen

Fügen staat bekend als een kneuterig Oostenrijks skidorp met echte Tiroolse gezelligheid. De typisch Tiroolse gezelligheid spant hier dan ook de kroon met de vele bars, restaurants en dancings. In Fügen geniet je van een uitnodigende après-ski. De après-ski speelt zich met name af rondom het dalstation van de Spieljochbahn. Neem vanuit het westen van Fügen de moderne gondellift ‘Spieljochbahn’ naar het hart van het skigebied. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht.

Gerlos

Misschien wel één van de bekendste skidorpen van Oostenrijk: ook Gerlos ligt in het Zillertal. Gerlos is één van die Oostenrijkse skioorden dat al sinds jaar en dag erg populair is bij de Nederlandse wintersporter. Iedere middag, avond en nacht is het weer flink feesten in Gerlos. Wist je dat hier ook al een aantal jaar Dutchweek Gerlos wordt georganiseerd? Dit is een spetterend end-of-season evenement met een bruisende sfeer en stijlvolle feesten. Nieuw in 2020 is dat de Dutchweek Gerlos de hele week, van 30 maart tot 4 april is! 

Dutchweek Gerlos 2019 | © MarcVerhees Fotografie
Dutchweek Gerlos 2019 | © MarcVerhees Fotografie

Hart

Hart in het Zillertal kan het best omschreven worden als sfeervol, rustig en goedkoop. Het is een betaalbaar alternatief voor de andere skidorpen in het Zillertal. Hart heeft een wat hogere ligging, waardoor je er een prachtig uitzicht hebt over de rest van het Zillertal met haar besneeuwde bergen. De ligging is rustig, maar daarnaast ook gunstig voor het aantal zonuren: Hart ligt aan de zonnige kant van het skigebied. Dit skidorp is een geliefde wintersportbestemming bij families.

Königsleiten

Dankzij de hoge ligging, zo’n 1.600 meter hoogte, is Königsleiten een vrij sneeuwzekere wintersportbestemming. Königsleiten staat bekend als een levendig skidorp met de gezelligheid van het nabijgelegen Gerlos. Je vindt hier niet de uitbundige après-ski, maar het is er wel erg gezellig. Door de jaren heen is Königsleiten een steeds populairdere bestemming geworden voor de wintersport. Königsleiten ligt in een adembenemende, natuurrijke omgeving. Vanuit Gerlos heb je gemakkelijk en snel toegang tot de pistes van de Gerlosplatte of de Königsleitenspitze.

Krimml

Direct bij Krimml is er geen eigen skigebied aanwezig, hierdoor is het geen typisch wintersportdorp. Desondanks is Krimml aan aanrader als je op zoek bent naar een rustige bestemming voor je wintersportvakantie. Op circa 8 kilometer van Krimml ligt de Hochkrimml-Gerlosplatte, onderdeel van het Zillertal. Neem de auto of skibus naar het dalstation in Hochkrimml om te gaan skiën of snowboarden. Een echte aanrader is een bezoek aan de beroemde watervallen: de Krimmler Wasserfälle.

Krimml | © Zillertal Arena
Krimml | © Zillertal Arena

Mayrhofen

Mayrhofen is een zeer geliefde bestemming onder Nederlanders. Je vindt hier een goede combinatie van uitstekende ski-omstandigheden en bruisende après-ski. Mayrhofen ligt op een hoogte van 630 meter en onder andere de Penkenbahn brengt je al snel naar een sneeuwzekere hoogte in het Zillertal skigebied. Het is een overzichtelijk en zonnig skioord met een typische Tiroler atmosfeer. Een wintersportvakantie in Mayrhofen staat garant voor veel vertier en gezelligheid.

Ried im Zillertal

Tussen Fügen en Kaltenbach ligt het dorpje Ried aan het begin van het Zillertal. Ried is een dorp met een pittoreske uitstraling. Het is een ideale wintersportbestemming voor wintersporters die op zoek zijn naar een rustige wintersport. Vanuit Ried heb je niet direct toegang tot een skigebied, maar vanuit Kaltenbach gaat een cabinebaan omhoog naar het skigebied Hochfügen-Hochzillertal. De lift is gemakkelijk te bereiken met de gratis skibus of eigen vervoer. Ried is een ideale locatie om te gaan wandelen of langlaufen.

Stumm

Dit skidorp is een authentiek dorpje gelegen in het midden van het zeer populaire Zillertal. Kaltenbach en Stumm zijn tegen elkaar aan gegroeid en slechts gescheiden door de doorgaande weg van het Zillertal. Stumm heeft geen eigen skilift, maar vanuit Kaltenbach kun je het skigebied gemakkelijk bereiken. Het skidorp wordt gekenmerkt door lieflijke pensions, het kasteel, de kerk en een van de mooiste dorpspleinen van Tirol.

Stumm
Stumm

Zell am Ziller

Een gezellig en authentiek dorp in het midden van het Zillertal, dat is Zell am Ziller. Net buiten het centrum van Zell am Ziller brengt de Kreuzjoch-gondelbaan je naar het skigebied. Het skidorp heeft een gezellige dorpskern met verschillende winkeltjes, cafés, restaurants en enkele uitgaansmogelijkheden. Als je op zoek bent naar bruisende après-ski is het nabijgelegen Mayrhofen een aanrader. Raas daarnaast de berg af over de 7 kilometer lange rodelbaan bij de Gerlosstein (’s avonds verlicht). Maar je kunt ook bij de Rosenalmbahn I met de Arena Coaster naar beneden zoeven. Tevens kun je terecht voor een potje tennis in het Freizeitpark Zell.

Op wintersportvakantie in het Zillertal?

Wil je deze wintersportvakantie naar één van de skidorpen in het Zillertal? Bekijk dan hier de mogelijkheden! Verblijf je graag in een appartement, pension, chalet of hotel? Mocht je nog vragen hebben of graag hulp willen bij je zoektocht, dan staan onze reisadviseurs voor je klaar! Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.