Zondag heeft Zell am See-Kaprun primeur WK Ironman 70.3

‘Niets is onmogelijk’ danst vol passie door de hoofden van ruim 2000 triatleten. Door diepe wateren, langs groene weides in het zicht van het gletsjerijs van het Kitzsteinhorn gaan 3000 amateurs zaterdag 29 augustus aanstaande rondom Zell am See-Kaprun met schitterend weer 113 kilometer lang de strijd met zichzelf aan. Zondag 30 augustus is het dan de beurt aan 1800 topatleten die vanuit de hele wereld zijn toegestroomd voor het WK Ironman 70.3.

ironman-zellamsee2

Meer dan 130.000 atleten deden mee aan de kwalificaties voor het WK Ironman 70.3 bij sommigen beter bekend als de halve triatlon. Ruim 1800 hebben een startplaats voor het event in Zell am See-Kaprun weten te bemachtigen. De deelnemers variëren van 18 jaar tot zeventig plus en representeren maar liefst 50 landen. Ironman is een strijd vol ontzag; voor elkaar, de betoverende natuur en de krachten van de mens. En waar iedereen onderdeel van kan zijn, atleet of supporter.

ironman-zellamsee

Voordat de grote dag van het wereldkampioenschap aanbreekt, starten zaterdag 29 augustus 3000 amateurs aan de vierde editie van Ironman 70.3. Om te beginnen duiken zij in het prachtige Zeller meer. Na 1,9 kilometer zwemmen stappen zij op de fiets om 90 kilometer lang menig wintersportoord te passeren. De triatlon is compleet als de atleten na 21,1 kilometer afgemat maar voldaan en vol adrenaline binnen zullen rennen in Zell am See, waar rijen publiek vol bewondering staat te wachten. En dan te bedenken dat dit slechts een voorproefje is op de dag die volgen zal. Want 24 uur later staat het WK op het programma. Het parcours is exact als de dag ervoor, maar de belangen zijn anders. Maandenlange trainingen vol afzien gingen hieraan vooraf. Prioriteiten veranderden en daarmee levens. Dat alles voor deze ene dag, om zich te bewijzen aan zichzelf en een ieder om zich heen.

ironman-zellamse3

De winnaars van dit jaar zullen een bijzondere eer met zich meedragen als eerste titelhouders op Europees grondgebied. Nu is alleen nog de vraag welke namen in de bekers zullen worden gegraveerd. Bij de mannen bleek in 2012 en 2013 de Duitser Sebastian Kienle de sterkste te zijn. Maar is hij dat dit jaar ook in de voor hem relatieve thuiswedstrijd. Of helpt de Oostenrijkse natuur de Spanjaard Javier Gómez dit jaar naar de overwinning en wordt hij voor het tweede jaar op rij winnaar. Dat blijft voor nu nog gissen, maar wat wel zeker is, zijn de duizenden fanatieke strijders die aan de start verschijnen. Om alles te geven wat in ze zit, omdat volgens de triatleten niets onmogelijk is.

Zell am See Kaprun is voor Summit Travel natuurlijk geen onbekende. Het is een van de meest geliefde Oostenrijkse wintersportbestemmingen. Sinds deze zomer biedt Alpenreizen.nl, het nieuwe label van Summit Travel, ook vakanties in Zell am See Kaprun aan. Gelet op het mooie weer van woensdag tot en met maandag kun je best een tripje die kant op overwegen. Beleef het spektakel van de Ironman 70.3 van dichtbij!

ironman-parcours-zellamsee